Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Το μετρό του Λονδίνου θα γίνει 24ωρο τα Σαββατοκύριακα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αύξηση θέσεων εργασίας και ενίσχυση της οικονομίας.

Από τις 12 Σεπτεμβρίου 2015 το μετρό του Λονδίνου θα λειτουργεί και τα Σαββατοκύριακα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Μέσων Μαζικής Μεταφοράς του Λονδίνου (Transport for London, TfL).

Οι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον αποκαλούμενο «Night Tube» τις Παρασκευές και τα Σάββατα. Ωστόσο, το συνδικάτο RMT ανακοίνωσε ότι δεν έχει γίνει σωστή μελέτη του σχεδίου, «το οποίο θα αποδειχτεί καταστροφικό».

Σύμφωνα με την TfL, θα υπάρχουν τρεις συρμοί την ώρα, που θα πραγματοποιούν δρομολόγια στο κεντρικό Λονδίνο στις γραμμές Jubilee, Victoria, στο μεγαλύτερο τμήμα της Piccadilly, στη Central και στην Northern.

Στη γραμμή Northern θα κυκλοφορούν οκτώ τρένα την ώρα για την εξυπηρέτηση των πολυσύχναστων σταθμών του μετρό της Leicester Square και του Camden Town, προσθέτει η ανακοίνωση της TfL.

Η υπηρεσία θα τεθεί σε λειτουργία εγκαίρως για το Παγκόσμιο Κύπελο Ράγμπι που θα φιλοξενήσει η χώρα σε 13 αθλητικούς χώρους, μεταξύ των οποίων τρεις στο Λονδίνο: το στάδιο Τουίκενχαμ, το Γουέμπλεϊ και το Ολυμπιακό στάδιο.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι «εκτός από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την τεράστια ενίσχυση της οικονομίας της χώρας, ο Νυχτερινός Υπόγειος θα βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να μετακινούνται στην πόλη μας ευκολότερα και γρηγορότερα».

«Η νέα υπηρεσία θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει την οικονομία κατά εκατοντάδες εκατομμύρια στερλίνες» είπε ο διευθυντής του μετρό, Μάικ Μπράουν.

«Αυτή η πρόταση προωθείται χωρίς την σωστή εκτίμηση κινδύνου ή κάποια συμφωνία σε ζητήματα κομβικής σημασίας. Για να λειτουργήσει το σχέδιο, χρειαζόμαστε περισσότερους υπαλλήλους στο μετρό, όχι λιγότερους αν δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε μία καταστροφή στις τρεις η ώρα το πρωί όταν το Γουέστ Έντ πλημμυρίζει από χιλιάδες ανθρώπους που μόλις έφυγαν από τις παμπ και τα κλαμπ» είπε ο γενικός γραμματέας του RMT Μικ Κας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.