Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

"Αν δεν ληφθούν μέτρα για τον Έμπολα οι θάνατοι θα είναι χιλιάδες"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Αν δεν ληφθούν επείγοντα μέτρα, περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι θα έχουν μολυνθεί από τον ιό Έμπολα μέχρι τις αρχές του Νοεμβρίου», προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine, οι ερευνητές υπολογίζουν ότι «στις αρχές του Νοεμβρίου θα υπάρχουν 9.939 κρούσματα στη Λιβερία, 5.925 στην Γουινέα και 5.063 στη Σιέρα Λεόνε, αν δεν υπάρξει αλλαγή στο επίπεδο των μέτρων ελέγχου της επιδημίας».

«Χωρίς τη δραστική βελτίωση των μέτρων, κατά τους επόμενους μήνες δεν θα υπάρχουν εκατοντάδες νέα κρούσματα και θάνατοι κάθε εβδομάδα, αλλά χιλιάδες», προειδοποιούν οι ερευνητές, τονίζοντας ότι η θνησιμότητα των ασθενών ανέρχεται σε 70,8%.

Εάν δεν ληφθούν μέτρα, ο ιός Εμπολα απειλεί να εγκατασταθεί για χρόνια στην περιοχή και να γίνει "ενδημικός", σύμφωνα με την έρευνα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η επιδημία έχει προκαλέσει τον θάνατο 2.800 ανθρώπων στη δυτική Αφρική από την αρχή του έτους. Η Λιβερία, η Γουινέα και η Σιέρα Λεόνε είναι οι πλέον πληγείσες χώρες.

«Βρισκόμαστε στην τρίτη φάση της επέκτασης της επιδημίας» η οποία χαρακτηρίζεται "εκρηκτική"», δήλωσε ένας εκ των ερευνητών και διευθυντής στρατηγικής του ΠΟΥ, δρ. Κρίστοφερ Ντάι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.