Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Γυναίκα οδηγός με… 81 παραβάσεις ΚΟΚ στο ίδιο σημείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γυναίκα οδηγός καταγράφηκε 81 φορές από τις δύο κάμερες της Τροχαίας, κατά τους τρεισήμισι μήνες που λειτουργούν στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία.

Άλλος οδηγός καταγγέλθηκε σε 52 περιπτώσεις ενώ τρίτος σε 50.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, Γιαννάκη Χαραλάμπους, 33 περιπτώσεις οδηγών έχουν καταγγελθεί πάνω από 15 φορές, γεγονός που προβλημάτισε την Τροχαία αλλά και άλλους αρμόδιους. Μάλιστα, η συγκεκριμένη γυναίκα πήρε μέχρι σήμερα τα μισά εξώδικα, ενώ τα υπόλοιπα αναμένεται να σταλούν τις επόμενες ημέρες.

Το πρόβλημα είναι ότι ένας οδηγός μπορεί να καταγγέλθηκε πάμπολλες φορές, αλλά να μην το γνωρίζει, αφού το εξώδικο μπορεί να τον βρει έναν ή δύο μήνες μετά την καταγγελία. Έτσι τα εξώδικα συσσωρεύονται, ενώ ο οδηγός είναι σε άγνοια.

Η Τροχαία αποφάσισε, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της, να ενημερώνει πλέον τηλεφωνικά τους οδηγούς που καταγγέλλονται συχνά, ώστε να είναι πιο προσεκτικοί όταν διέρχονται από το συγκεκριμένο σημείο. Τόσο οι 37 και πλέον χιλιάδες καταγγελίες, όσο και οι διαμαρτυρίες του κόσμου και του δημάρχου Έγκωμης, προσμέτρησαν στο να αυξηθεί το όριο ταχύτητας από τα 50 χιλιόμετρα στα 65 χλμ.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάμερες θα ρυθμιστούν ώστε να καταγγέλλουν τους οδηγούς όταν τρέχουν πέραν των 70 χλμ. Τώρα αναμένεται να δοθούν οδηγίες ώστε ν’ αλλάξει το όριο αφού ακόμα παρά την απόφαση που λήφθηκε παραμένει στα 50 χλμ και ταυτόχρονα να αλλάξουν και οι πινακίδες σήμανσης.

Στο μεταξύ, προχωρούν οι διαδικασίες για την αγορά νέου συστήματος φωτοεπισήμανσης, που θα εγκατασταθεί σε όλη την Κύπρο. Υπολογίζεται ότι πάνω από 100 κάμερες (οι 20 θα είναι κινητές) θα εγκατασταθούν μέχρι το τέλος του 2015.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.