Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Έγραψαν "ιστορία" με το αίμα των θυμάτων τους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ειδεχθές έγκλημα με το τεμαχισμένο πτώμα που εντοπίστηκε κοντά σε κάδους απορριμμάτων στο Αιγάλεω, θυμίζει παρόμοιες,φρικτές δολοφονίες που άφησαν το δικό τους στίγμα στις σελίδες της εγκληματολογίας για την αγριότητα με την οποία οι δράστες αφαίρεσαν τη ζωή από τα θύματά τους.

Δύο τέτοιες δολοφονίες που συγκλόνισαν το πανελλήνιο ήταν της Ραφήνας, όπου ο δράστης είχε τεμαχίσει το θύμα του και έκρυψε τα μέλη του σε σακ βουαγιάζ αλλά και κυρίως ή δολοφονία που διέπραξε στα τέλη της δεκαετίας του 80 ο 28χρονος τότε φοιτητής Παναγιώτης Φραντζής.

Η Ραφήνα

Ήταν 23 Αυγούστου του 2013 όταν κάτοικοι της Ραφήνας βρέθηκαν μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα. Στη διασταύρωση των οδών Στεφοπούλου και Πράσινου Λόφου στη Ραφήνα δύο μεγάλα σακ-βουαγιάζ βρίσκονταν μπροστά από δύο κάδους απορριμμάτων στα οποία υπήρχε το τεμαχισμένο πτώμα μία ηλικιωμένης γυναίκας.

Οι κάτοικοι που εντόπισαν τα δύο σακ-βουαγιάζ ανέφεραν ότι αναδυόταν έντονη δυσοσμία.

Στο σημείο έσπευσε ιατροδικαστής, ενώ η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έδινε τα πρώτα στοιχεία για το άγνωστο, τότε, πτώμα της ηλικιωμένης γυναίκας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι επρόκειτο για λευκή γυναίκα, ύψους 1,60 μ. περίπου, παχύσαρκη, με κοντά βαμμένα καστανοκόκκινα μαλλιά και εκτιμώμενη ηλικία τα 70 έτη.



Η Αστυνομία επίσης είχε γνωστοποιήσει ότι κατά τη νεκροτομή είχε διαπιστωθεί ολική απουσία δοντιών.

Λίγες ημέρες αργότερα, και μετά από 30 ώρες ανακρίσεων, ο 28χρονος εγγονός της 84χρονης που έμενε στα Πατήσια, Φώτης Λυρόπουλος, ομολόγησε το στυγερό του έγκλημα. Ο ίδιος δολοφόνησε με άγριο τρόπο και στη συνέχεια τεμάχισε την ηλικιωμένη γυναίκα.

Η είδηση σόκαρε συγγενείς και φίλους της 84χρονης γυναίκας.



"Την σκότωσα γιατί μιλούσε απαξιωτικά για τη ζωή μου"

Ο 28χρονος ομολόγησε ότι σκότωσε και τεμάχισε την 84χρονη γιαγιά του, καθώς δεν άντεχε να την ακούει να του μιλάει απαξιωτικά για τη ζωή του και σε έναν καβγά άρπαξε το μαχαίρι και το κάρφωσε στον λαιμό της.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., η δολοφονία σημειώθηκε όταν «τις πρωινές ώρες της 21/08/2013, ο δράστης επισκέφθηκε τη γιαγιά του στο σπίτι της, όπου μετά από μεταξύ τους διένεξη, τη μαχαίρωσε στο λαιμό και στη συνέχεια αποχώρησε, αφού μετέφερε το πτώμα στο μπάνιο. Πρωινές ώρες της επομένης, επέστρεψε στο διαμέρισμα, όπου αφού τεμάχισε με μαχαίρι και πριόνι το πτώμα, το τοποθέτησε μέσα σε νάιλον σακούλες και σακβουαγιάζ και το μετέφερε με το αυτοκίνητό του, αρχικά στην οικία του και το ίδιο βράδυ στον κάδο απορριμμάτων, όπου και βρέθηκε».

Η πλέον ανατριχιαστική λεπτομέρεια που είπε στους αστυνομικούς είναι ότι κατά την διάρκεια του τεμαχισμού της άτυχης ηλικιωμένης, κάθε φορά που κάποιο κόκαλο τον εμπόδιζε, το έσπαγε και συνέχιζε χωρίς δισταγμό το μακάβριο έργο του.



Η αστυνομία τονίζει επιπλέον πως ο δράστης για να αποπροσανατολίσει την έρευνα των διωκτικών Αρχών και να δημιουργήσει την εντύπωση ληστείας, ερεύνησε επιλεκτικά τους χώρους του διαμερίσματος και αφαίρεσε κοσμήματα, τα οποία εκποίησε τις επόμενες ημέρες σε διάφορα ενεχυροδανειστήρια της περιοχής.

Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 28χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, διάφορα κοσμήματα και ένα τσεκούρι.

Ο δολοφόνος της Ζωής

Στις 25 Ιουνίου του 1987 σε έναν κάδο απορριμμάτων στα Κάτω Πατήσια, ένας ρακοσυλλέκτης βρίσκει δεκαέξι ανθρώπινα μέλη, ήταν η Ζωή Γαρμάνη.

Ο σύζυγός της, Παναγιώτης Φραντζής, το προηγούμενο βράδυ, μετά από έντονη λογομαχία που είχε μαζί της την έσπρωξε με αποτέλεσμα η ίδια να τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι.



«Είσαι ανίκανος, εγώ φταίω που σε παντρεύτηκα». Η φράση αυτή του έθιξε τον εγωισμό και πιάστηκαν στα χέρια. «Κάποια στιγμή την έσπρωξα, καθώς παλεύαμε και έπεσε με το πίσω μέρος του κεφαλιού της στην κάτω γωνιά του κρεβατιού. Έμεινε ακίνητη. Όταν άρχισα να συνέρχομαι από την έξαλλη κατάσταση που βρισκόμουν, τα έχασα, δεν ήξερα τι να κάνω.Για μισή ώρα την έβλεπα και την ξανάβλεπα, έχοντας τα λογικά μου τελείως χαμένα. Κανένας δεν θα πίστευε ότι πέθανε επάνω στον καβγά», περιέγραψε ο ίδιος στην απολογία του.

Για 3,5 ώρες ο Παναγιώτης Φραντζής τεμάχιζε τη γυναίκα του σε 16 κομμάτια. Έβαλε τα κομμάτια σε διαφορετικές σακούλες και τα πέταξε στους γύρω κάδους.

Αργότερα, κάποιος συλλέκτης γραμματοσήμων ψάχνοντας τους κάδους για φακέλους αλληλογραφίας, βρήκε μια από αυτές τις σακούλες και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Το κεφάλι της γυναίκας ήταν τόσο κακοποιημένο που δε μπορούσε να γίνει αναγνώριση. Όμως μέσα σε μια από τις σακούλες βρέθηκε μια απόδειξη από κρεοπωλείο.

Ο κρεοπώλης θυμήθηκε τον Παναγιώτη Φραντζή ανάμεσα στους υπόλοιπους πελάτες του, ο οποίος την ίδια μέρα παραδόθηκε στις αρχές.

Στη 1 Οκτωβρίου 1988 ο Φραντζής καταδικάζεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση ιδιαζόντως απεχθή από δράστη ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς και για περιύβριση νεκρού σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και φυλάκισης 2 ετών και οδηγείται στη Δικαστική Φυλακή Κορυδαλλού.

Το 1991 άσκησε έφεση, η οποία εκδικάστηκε και απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη και το 1997 εκμεταλλευόμενος τη νομοθετική ρύθμιση περί εκπαιδευτικών αδειών των κρατουμένων, συνεχίζει τις σπουδές του και παρακολουθεί μαθήματα στην ΑΣΟΕΕ για να ολοκληρώσει τις σπουδές του στα οικονομικά και να πάρει πτυχίο.

Τον Σεπτέμβριος 2003 αιτείται την υφ’ όρων απόλυσή του, όμως το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών εκδίδει απορριπτική απόφαση.

Το ίδιο συμβαίνει άλλες δύο φορές το 2004 και το 2005.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.