Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Τρία κρούσματα καταρροϊκού πυρετού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τρία κρούσματα καταρροϊκού πυρετού επιβεβαιώθηκαν, από το Ινστιτούτο ΛΟΙ.ΠΑ.Ν. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σε μονάδα εκμετάλλευσης προβάτων στην Τοπική Κοινότητα Βήσσανης του δήμου Πωγωνίου.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανακοίνωσε ότι με απόφαση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, αύριο θα γίνει θανάτωση 20 ζώων της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης στην οποία εντοπίστηκαν τα τρία κρούσματα της νόσου. Πρόσθεσε δε, ότι κτηνίατροι άρχισαν ήδη και θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες την ενημέρωση των κτηνοτρόφων.

Ήδη περιοχή ακτίνας 20 χιλιομέτρων από την εστία της νόσου, που περιλαμβάνει τον δήμο Πωγωνίου και τμήματα των δήμων Ζίτσας και Κόνιτσας, χαρακτηρίστηκε ζώνη ελέγχου και απαγορεύεται κάθε μετακίνηση ζώων προς άλλες περιοχές.

Ο κ. Καχριμάνης τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα είμαστε πολύ αυστηροί προς όσους επιχειρήσουν να μετακινήσουν ζώα χωρίς άδεια της Κτηνιατρικής», ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση-προειδοποίηση προς όλους τους κτηνοτρόφους να εφαρμόζουν στο ακέραιο τις οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.