Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

«Κίνδυνος για τη βιωσιμότητα των διαφημιστικών και των θέσεων εργασίας»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το αίτημα των διαφημιστικών εταιρειών για απόσυρση της τροπολογίας για τα ΜΜΕ.

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το β’ θερινό τμήμα της Βουλής η επίμαχη τροπολογία που προβλέπει αλλαγές στον χώρο των ΜΜΕ, με την Ένωση Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδας με επιστολή της προς τους υπουργούς Γκίκα Χαρδούβελη, Γιάννη Βρούτση, Δημήτρη Σταμάτη και Μάκη Βορίδη να ζητά την απόσυρση της «αντισυνταγματικής», όπως την χαρακτηρίζει, τροπολογίας».

Οι Ένωση επισημαίνει τον σοβαρότατο κίνδυνο να κλείσουν διαφημιστικές εταιρείες και να χαθούν θέσεις εργασίας, ενώ τονίζει στην ανακοίνωσή της πως η κυβέρνηση αποκλείει τις διαφημιστικές εταιρείες από την αγορά χώρου και χρόνου στα ΜΜΕ.

Η τροπολογία, που εκτός από τις αλλαγές στη διαφήμιση αφορά και στις συγχωνεύσεις μιντιακών ομίλων, χαρακτηρίζεται από την ΕΕΔΕ «πρόχειρη, ατεκμηρίωτη, αποσπασματική και έκδηλα μονομερής».

Η ΕΕΔΕ δεν παραλείπει να σχολιάσει το γεγονός ότι η τροπολογία υποβλήθηκε σε άσχετο νομοσχέδιο που κυρώνει τη σύμβαση για τη δωρεά από το Ίδρυμα Νιάρχου προς το Ογκολογικό Νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων με σκοπό τη δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας συγγενών καρκινοπαθών.

Τέλος, η Ένωση ζητά να κληθούν σε διαβούλευση τα τρία εμπλεκόμενα μέρη, δηλαδή τα ΜΜΕ, οι διαφημιστικές εταιρείες και οι διαφημιστές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.