Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Υπ. Υγείας: Επανέρχεται το πλαφόν στη συνταγογράφηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ΣτΕ αποφάσισε τη διατήρηση της αναστολής του ελάχιστου ορίου στα γενόσημα.

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, όσο και το υπ. Υγείας, από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τη συνταγογράφηση.

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αίρεται η αναστολή που είχε επιβληθεί με προσωρινή διαταγή στο πλαφόν και το πλαφόν στη συνταγογράφηση επανέρχεται σε ισχύ, απορριπτομένων των σχετικών αιτημάτων των ιατρικών συλλόγων.

Από την άλλη, ωστόσο, το ΣτΕ έκρινε ότι έπρεπε να ανασταλεί η υπουργική απόφαση κατά το μέρος της που επέβαλε υποχρεωτικό ελάχιστο όριο συνταγογράφησης γενόσημων φαρμάκων.

«Με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το πλαφόν στη δαπάνη συνταγογράφησης φαρμάκων επανέρχεται. Πρόκειται για σημαντική απόφαση, η οποία δείχνει μία "στροφή" στη θέση του ΣτΕ. Θα δούμε στην καθαρογραμμένη απόφαση τις σκέψεις του ΣτΕ για το ελάχιστο όριο συνταγογράφησης γενοσήμων», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

«Τα αιτήματά μας έγιναν εν μέρει αποδεκτά κατά το μέρος που αφορά στον καθορισμό κατωτάτου, ελαχίστου ορίου στη συνταγογράφηση φαρμακευτικών σκευασμάτων εκτός προστασίας, ανά γιατρό», επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.