Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Γέννησε πεντάδυμα αφού γλίτωσε δύο φορές από επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η πρόσφυγας έφερε στον κόσμο τα παιδάκια της στην πόλη Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας.

Μια γυναίκα της κοινότητας των Γεζίντι, που εκτοπίστηκε δύο φορές μέσα σε έναν μήνα λόγω της προέλασης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, έφερε στον κόσμο πεντάδυμα στην πόλη Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας.

«Η Ταμάμ Ραμαντάν γέννησε την Πέμπτη πεντάδυμα, δύο αγόρια και τρία κορίτσια, με καισαρική τομή, στο νοσοκομείο του Καμισλί», ανέφερε ένας αξιωματούχος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες (HCR).

«Τα πεντάδυμα είναι καλά στην υγεία τους», πρόσθεσε.

Η 27χρονη Ταμάμ κατάγεται από τη Συρία ενώ ο σύζυγός της είναι Ιρακινός. Η ίδια ανήκει στην κουρδόφωνη, θρησκευτική μειονότητα των Γεζίντι που έχει μπει στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους.

Η νεαρή γυναίκα εκτοπίστηκε δύο φορές λόγω της προέλασης των τζιχαντιστών: στα μέσα Ιουνίου εγκατέλειψε τη Μοσούλη, η οποία καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος, και αναζήτησε καταφύγιο στη Σιντζάρ, τη μεγαλύτερη πόλη των Γεζίντι στο βόρειο Ιράκ.

Όμως και η Σιντζάρ είχε την ίδια τύχη με τη Μοσούλη, στις 3 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία, η ετοιμόγεννη γυναίκα πρόλαβε να φύγει από τη Σιντζάρ στα τέλη Ιουλίου.

«Περπατούσε επί δύο ημέρες με την οικογένειά της μέχρι να φτάσει στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Μετά τη γέννηση των παιδιών της, η Ταμάμ επέστρεψε στην οικογένειά της που έχει εγκατασταθεί στο Ταλ Άλου, κοντά στο Καμισλί.
Γέννησε πεντάδυμα αφού γλίτωσε δύο φορές από επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει ωστόσο «είναι δύσκολες» και η ίδια δεν έχει αρκετό γάλα για να θρέψει τα μωρά της, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Οι συριακές αρχές ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι υποδέχτηκαν περίπου 1.000 οικογένειες ιρακινών προσφύγων στα βορειοανατολικά της χώρας. Πολλοί από αυτούς κατέφυγαν στον προσφυγικό καταυλισμό του Νεβρόζ, στην επαρχία Χασάκα. Νωρίτερα σήμερα ο ΟΗΕ έστειλε αεροπορικώς ανθρωπιστική βοήθεια από τη Δαμασκό στο Καμισλί, όπως τρόφιμα, 2.000 σκηνές και 5.000 στρώματα.

Το Καμισλί είναι η μεγαλύτερη κουρδική πόλη της περιοχής και έχει γλιτώσει μέχρι στιγμής από τον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία εδώ και τρία χρόνια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.