Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Ο ΟΗΕ στο πλευρό των προσφύγων του Ιράκ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε πρώτη φάση θα σταλούν σκηνές, καλύμματα και δοχεία μεταφοράς υγρών.

Από αέρος, θαλάσσης και ξηράς θα πραγματοποιηθεί η σημαντική επιχείρηση αρωγής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για μισό εκατομμύριο εκτοπισμένους πρόσφυγες του Ιράκ, η οποία θα ξεκινήσει από αύριο.

«Ενώπιον της επιδείνωσης της κατάστασης στο βόρειο Ιράκ, η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες αρχίζει αυτή την εβδομάδα μια από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις της για να βοηθήσει σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους που εξαναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους», δήλωσε ο Άντριαν Έντουαρντς, εκπρόσωπος της Αρμοστείας που έχει την έδρα της στη Γενεύη.

Μια αερογέφυρα ανθρωπιστικής βοήθειας θα δημιουργηθεί ανάμεσα στην Άκαμπα της Ιορδανίας και το Αρμπίλ στο Ιράκ. Εξάλλου η Αρμοστεία θα στείλει βοήθεια με αυτοκινητοπομπές από την Τουρκία και την Ιορδανία. Τέλος βοήθεια θα σταλεί δια θαλάσσης και ξηράς από το Ντουμπάι μέσω του Ιράν, εξήγησε ο Έντουαρντς.

Σε πρώτη φάση θα σταλούν περίπου 3.300 σκηνές, 20.000 πλαστικά καλύμματα, 18.500 κιτ σκευών κουζίνας και 16.500 δοχεία για μεταφορά υγρών.

Ο κύριος στόχος αυτής της επιχείρησης, που αναμένεται να διαρκέσει περίπου δέκα ημέρες, είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής των εκτοπισμένων, ιδιαίτερα αυτών που έχουν βρεθεί χωρίς καταφύγιο ή σπίτι, δήλωσε ο εκπρόσωπος υπογραμμίζοντας τη σημασία να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες των ανθρώπων αυτών.

Μέχρι σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες υπολογίζει σε 1,2 εκατ. τον αριθμό των Ιρακινών που εκτοπίσθηκαν εξαιτίας των μαχών το 2014 στο Ιράκ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.