Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Οι «τουρίστες» αυτοκτονίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σοκάρουν οι αριθμοί των ασθενών που ταξιδεύουν στην Ελβετία για να προχωρήσουν σε υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

Ο νόμος για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία στην Ελβετία δεν είναι σαφής, σύμφωνα με ένα έγγραφο που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Law, Ethics and Medicine», αυτή την εβδομάδα.

Γι 'αυτό, λένε οι συντάκτες, οι άνθρωποι από άλλες χώρες που ταξιδεύουν στην Ζυρίχη για τον «αποκλειστικό σκοπό της αυτοκτονίας», λέγονται τουρίστες αυτοκτονίας.

Μεταξύ των ετών 2008 και 2012, 611 «τουρίστες» επισκέφτηκαν την Ελβετία για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία, σύμφωνα με την ανάλυση. Έφτασαν από 31 χώρες σε όλο τον κόσμο, αν και η πλειοψηφία ήταν από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Έξι οργανώσεις βοηθούν περίπου 600 περιπτώσεις αυτοκτονίας ετησίως: Από τους οποίους, οι 150-200 είναι τουρίστες-αυτοκτονίας», αναφέρεται.

Αυτή η εργασία που δημοσιεύτηκε στο παραπάνω περιοδικό, είναι το αποτέλεσμα μιας πιλοτικής μελέτης για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία στην Ελβετία που γίνεται από εμπειρογνώμονες του Ινστιτούτου της Νομικής Ιατρικής στη Ζυρίχη.

Από τις 611 υποβοηθούμενες αυτοκτονίες που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της μελέτης τεσσάρων ετών, μόλις πάνω από το 58% ήταν γυναίκες. Οι ηλικίες των ασθενών, αναφέρει ρεπορτάζ του CNN, κυμαίνονταν από τα 23 έως τα 97, αλλά ο μέσος όρος ηλικίας ήταν τα 69. Σχεδόν οι μισοί από τους ασθενείς είχαν μια νευρολογική ασθένεια, άλλοι δήλωσαν ότι είχαν καρκίνο, ρευματικά νόσημα ή καρδιαγγειακή νόσο ενώ αρκετοί έπασχαν από περισσότερες από μία ασθένειες.

Ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων αυτοκτονιών από «τουρίστες» μειώθηκαν από 123 το 2008 σε 86 το 2009, όμως, ο αριθμός των υποθέσεων διπλασιάστηκε μεταξύ 2009 και 2012, σε 172.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.