Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Παραλίγο να μολύνει το δίκτυο ύδρευσης της Σητείας με φυτοφάρμακο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην προσπάθεια του να γεμίσει το ψεκαστικό.

Επιβλαβής και μοιραίος για όλο το δίκτυο ύδρευσης παραλίγο να αποδειχθεί η προσπάθεια ενός δημότη Σητείας να γεμίσει ψεκαστικο μηχάνημα με νερό, το οποίο περιείχε γεωργικό φάρμακο προκειμένου να το χρησιμοποιήσει στα ελαιόδεντρα του.

Όπως ανακοίνωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σητείας, στην διάρκεια αυτής της προσπάθειας έγινε αναρρόφηση του σκευάσματος με αποτέλεσμα το διάλυμα να εισχωρήσει στο δίκτυο ύδρευσης της οικίας του με μεγάλο κίνδυνο τη μόλυνση όλου του δικτύου ύδρευσης του τοπικού διαμερίσματος.

Η ΔΕΥΑΣ έλαβε άμεσα τα απαραίτητα μέτρα και ενήργησε προκειμένου να καθαριστεί προληπτικά όλο το δίκτυο ύδρευσης του τοπικού διαμερίσματος και να ελεγχθεί το νερό από διάφορα σημεία του δικτύου του χωριού για τυχόν υπολείμματα του σκευάσματος, όπως αναφέρει το cretalive.gr.

Στην ανακοίνωση της Δημοτικής επιχείρησης αναφέρεται: «Προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικά παρόμοιες καταστάσεις, σας ενημερώνουμε ότι απαγορεύεται ρητά, ως ορίζουν οι κανονισμοί για τα δίκτυα ύδρευσης, η χρησιμοποίηση των δικτύων για παρόμοιες ενέργειες και χρήσεις. Οποιοσδήποτε δημότης εντοπιστεί να κάνει χρήση του δικτύου ύδρευσης για τον παραπάνω σκοπό θα διώκεται ποινικά από τη ΔΕΥΑΣ με ό,τι αυτό συνεπάγεται».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.