Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Η Νότια Αφρική κλείνει τα σύνορα λόγω του φόβου εξάπλωσης του Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο θανατηφόρος ιός έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.350 ανθρώπους.

Οι αρχές της Νότιας Αφρικής πρόκειται, εξαιτίας των φόβων περί εξάπλωσης του ιού Έμπολα, ο οποίος προκαλεί αιμορραγικό πυρετό, να κλείσουν τα σύνορα για τους αλλοεθνείς ταξιδιώτες από τρεις χώρες «υψηλού κινδύνου» —τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε—, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας σήμερα, και πρόσθεσε ότι θα γίνονται εξαιρέσεις μόνο σε περιπτώσεις που η είσοδός τους είναι «απολύτως απαραίτητη».

Ο θανατηφόρος ιός έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.350 ανθρώπους φέτος στα τρία αυτά συγκριτικά μικρά κράτη της δυτικής Αφρικής.

Ο Έμπολα έχει πλέον εξαπλωθεί και στη Νιγηρία, τη χώρα με τη μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής, όπου έχουν καταγραφεί πέντε θανατηφόρα κρούσματα.

Οι ταξιδιώτες από τη Νιγηρία, όπου ο κίνδυνος θεωρείται πολύ πιο μικρός, θα επιτρέπεται να εισέρχονται κανονικά στη χώρα.

Επίσης οι πολίτες της Νότιας Αφρικής που επιστρέφουν στη χώρα από τα τρία κράτη υψηλού κινδύνου θα επιτρέπεται να μπαίνουν στη χώρα, αλλά θα υποχρεούνται να συμπληρώνουν ένα αναλυτικό ερωτηματολόγιο και θα υποβάλλονται σε πλήρεις ιατρικές εξετάσεις, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Χώρες «μεσαίου κινδύνου» θεωρεί επίσης η νοτιοαφρικανική κυβέρνηση και την Αιθιοπία και την Κένυα.

Στη Νότια Αφρική μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα του Έμπολα. Υπήρξαν ωστόσο δύο εσφαλμένοι συναγερμοί, στην περίπτωση μιας Νοτιοαφρικανής που επέστρεψε από τη Λιβερία και μιας υπηκόου της Γουινέας.

Οι εξετάσεις που έγιναν έδειξαν ότι καμιά τους δεν είχε προβληθεί από Έμπολα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.