Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ιδού τι κάνουν οι επιτυχημένοι πριν κοιμηθούν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γιατί το τελετουργικό του ύπνου κρύβει μυστικά.

Τα τελετουργικά την ώρας του ύπνο μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην επιτυχία σας…

Αυτό συμβαίνει γιατί το τελευταίο πράγμα που θα κάνετε πριν παραδοθείτε στην αγκαλά του Μορφέα επηρεάζει τη διάθεση και το επίπεδο ενέργειας σας την επόμενη ημέρα, δεδομένου ότι συχνά καθορίζει το πόσο καλά και πόσο κοιμάστε.

Οι δημοσιογράφοι του Business Insider αποφάσισαν να μάθουν πώς περνούν και περνούσαν τις νύχτες τους πετυχημένοι άνθρωποι, όπως ο Στίβεν Κινγκ ή ο Τσόρτσιλ.

Μπιλ Γκέιτς

Ο δισεκατομμυριούχος της Microsoft είχε πει κάποτε στους Seattle Times: «Διαβάζω σχεδόν για μια ώρα κάθε βράδυ. Αποτελεί μια ιεροτελεστία πριν κοιμηθώ». Ο Γκέιτς απολαμβάνει τα «βαθιά κατατοπιστικά και καλογραμμένα βιβλία» (τον Ιούνιο μάλιστα κυκλοφόρησε ένας κατάλογος των έξι βιβλίων που συνιστά ο ίδιος) και αγαπημένη του θεματολογία είναι, μεταξύ άλλων, η υγειονομική περίθαλψη, η αλλαγή του κλίματος, οι επιχειρήσεις και η πολιτική.

Ο επιχειρηματίας θεωρεί τον εαυτό του έναν πολύ γρήγορο αναγνώστη.

Αριάνα Χάφινγκτον

Η δυναμική Ελληνοαμερικανίδα, ιδιοκτήτρια της διάσημης ιστοσελίδα thehuffington post, συνιστά να μην μπαίνουν στην κρεβατοκάμαρα iPads, φορητοί υπολογιστές, και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά γκάτζετ προκειμένου να χαλαρώσετε.

Αντ' αυτού, της αρέσει να διαβάζει με… απαρχαιωμένο τρόπο, «πραγματικά βιβλία».

Στίβεν Κινγκ

«Η δική μου ρουτίνα δε διαφέρει από αυτή των υπολοίπων», λέει ο …βασιλιάς του τρόμου, όπως καταγράφεται στο βιβλίο της Lisa Rogak «Haunted Heart»: The Life and Times of Stephen King».

«Βουρτσίζω τα δόντια μου, να πλύνω τα χέρια μου. Γιατί κάποιος πλένει τα χέρια του πριν πάει για ύπνο; Δεν ξέρω. Και τα μαξιλάρια πρέπει να βρίσκονται σε μια συγκεκριμένη θέση. Η ανοικτή πλευρά της μαξιλαροθήκης υποτίθεται ότι πρέπει να δείχνει προς την άλλη πλευρά του κρεβατιού. Δεν ξέρω γιατί».

Ουίνστον Τσόρτσιλ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν άφηνε ποτέ τίποτα να διαταράξει την καθημερινή του ρουτίνα, που διατηρούσε ευλαβικά. Στο βιβλίο «Daily Rituals: How Artists work», οσυγγραφέας Mason Currey καταγράφεται το χρονοδιάγραμμα του Τσόρτσιλ:

Γύρω στις 17:00, ο πρωθυπουργός θα έπινε ένα ουίσκι με σόδα πριν τη σιέστα του για τουλάχιστον μια ώρα. Ο Τσόρτιλ συνήθιζε να λέει ότι αυτός ο υπνάκος, του επέτρεπε να εργαστεί για 1,5 ημέρες κάθε 24 ώρες. Όταν ξυπνούσε, έπαιρνε το μπάνιο του και ετοιμαζόταν για το δείπνο.

Στις 20:00, έπαιρνε το δείπνο του, το οποίο συχνά ακολουθούταν από ποτά και πούρα μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα.

Λόγω ακανόνιστου προγράμματος ύπνου, λέγεται ότι είχε συναντήσεις ακόμα και στο μπάνιο του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.