Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Το Facebook «σκοτώνει» το γάμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πιο ευτυχισμένοι στο γάμο τους δηλώνουν οι μη χρήστες.

Οι παντρεμένοι χρήστες σε ποσοστό 32% αποφασίζουν ευκολότερα να εγκαταλείψουν το σύντροφό τους, σε σχέση με αυτούς που δεν ασχολούνται με τα social media. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Βοστόνης.

Ο λόγος φαίνεται πως έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι παντρεμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης βρίσκουν πιο εύκολα παρηγοριά και συναισθηματική υποστήριξη σε αυτά και έτσι αποφασίζουν ευκολότερα να φύγουν από ένα γάμο που δεν τους ικανοποιεί πια.

Σε ποσοστό 32% οι χρήστες του Facebook χωρίζουν ευκολότερα το σύντροφό τους σε σύγκριση με τους μη χρήστες και το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει αναδειχθεί σε «προγνωστικό δείκτη διαζυγίων», τουλάχιστον για τις ΗΠΑ.

Η έρευνα, που διεξήχθη με επικεφαλής τον καθηγητή Επικοινωνίας James Katz, έδειξε ότι ο συσχετισμός του Facebook με τα συζυγικά προβλήματα και κυρίως, με το διαζύγιο, είναι τόσο μεγάλος, που το Facebook έγινε σημαντικός παράγοντας στην πρόγνωση συζυγικών προβλημάτων και διαζυγίων!

Οι ερευνητές διαίρεσαν τον αριθμό λογαριασμών του Facebook κάθε πολιτείας με τον πληθυσμό της, για να διαπιστώσουν ότι μια αύξηση χρηστών σε ποσοστό 20%, συνδέεται με αύξηση 2,18% του ποσοστού διαζυγίων. Μεταβλητές, όπως η ηλικία, το φύλο και η απασχόληση, δεν επηρέασαν καθόλου την συσχέτιση μεταξύ διαζυγίων και Facebook.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.