Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Παρατάθηκε έως τον Αύγουστο 2015 η φοροκάρτα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέσω sms η αντιστοίχηση ΑΦΜ με την κάρτα αποδείξων.

Μπορεί η φοροκάρτα, η κάρτα αποδείξεων που καταγράφει απευθείας όλες τις αγορές των φορολογούμενων και τους απαλλάσσει από τη «χαρτούρα» των αποδείξεων, να μην έτυχε μεγάλης αποδοχής, ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών επέκτεινε τη σύμβαση για τη δήλωση αντιστοίχισης κάρτας αποδείξεων με ΑΦΜ μέσω sms έως τον Αύγουστο του 2015.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από 01-07-2014 έως 30-06-2015, λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση, επτά ημέρες την εβδομάδα και εξυπηρετεί όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες.

Η ενεργοποίησή της φοροκάρτας και η αντιστοίχηση του 19ψήφιου αριθμού με το ΑΦΜ του φορολογούμενου-κατόχου της κάρτας γίνεται μόνο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και όχι από τις τράπεζες.

Μόλις ο φορολογούμενος παραλαμβάνει την κάρτα από την τράπεζα του πρέπει να ενημερώνει τη ΓΓΠΣ. Η ενημέρωση αυτή γίνεται είτε μέσω διαδικτύου είτε με ένα γραπτό μήνυμα sms από κινητό τηλέφωνο. Το μήνυμα περιέχει τον ΑΦΜ του φορολογούμενου και το 19ψήφιο αριθμό της κάρτας. Η αποστολή του μηνύματος γίνεται σε ενιαίο 5ψήφιο αριθμό για όλους τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας και κοστίζει 11 λεπτά.

Με τη λήψη του μηνύματος ελέγχεται η ορθότητα του ΑΦΜ. Σε περίπτωση ορθής καταχώρησης στέλνεται απάντηση της μορφής «επιτυχής δήλωση», ενώ σε περίπτωση λανθασμένης καταχώρησης στέλνεται απάντηση επισήμανσης του λάθος.

Το έργο της δήλωσης αντιστοίχισης κάρτας αποδείξεων με ΑΦΜ μέσω sms ανατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στην εταιρεία M-Stat A.E που είναι υποχρεωμένη να τηρεί την εμπιστευτικότητα των πληροφοριών που λαμβάνει γνώση στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου, τόσο κατά τη διάρκεια της υλοποίησης, όσο και μετά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.