Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Η μεγάλη κοιλιά «κόβει» χρόνια ζωής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η περιφέρεια της μέσης συνδέεται με τον προσδόκιμο όρο ζωής.

Η μεγάλη περιφέρεια στην περιοχή της κοιλιάς μπορεί να σας «κόψει» έως και πέντε χρόνια ζωής, ακόμη κι αν ο δείκτης μάζας σώματός σας είναι σε φυσιολογικά επίπεδα.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι γυναίκες και οι άντρες με μεγάλη περιφέρεια μέσης διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν πιο νέοι, συγκριτικά με εκείνους που έχουν λεπτή μέση.

Ακόμη, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν από ασθένειες όπως αυτές τις καρδιάς, από αναπνευστικά προβλήματα και καρκίνο.

Ερευνητές από τη Μινεσότα στις ΗΠΑ μελέτησαν τα δεδομένα από 11 διαφορετικές έρευνες, από περισσότερους από 600.000 ανθρώπους από όλον τον κόσμο.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, βρήκαν ότι οι άντρες με περιφέρεια μέσης 109 εκατοστών και πάνω είχαν 50% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν, σε σχέση με εκείνους που η περιφέρεια της μέσης τους ήταν από 89 εκατοστά και κάτω.

Μάλιστα, η διαφορά αυτή «μεταφράστηκε» σε 3 χρόνια μικρότερο προσδόκιμο όρο ζωής μετά τα 40.

Οι γυναίκες με περιφέρεια μέσης από 98 εκατοστά και πάνω εμφάνιζαν κατά 80% μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν πρόωρα σε σχέση με εκείνες που έχουν μέση από 68 εκατοστά και κάτω.

Στην περίπτωση των γυναικών, η μεγάλη κοιλιά μεταφράζεται σε «μείον 5 χρόνια ζωής» μετά την ηλικία των 40 ετών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.