Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Οι αντικαρκινικές ιδιότητες της κάνναβης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο East Anglia.

Μια ομάδα ερευνητών ενός βρετανικού πανεπιστημίου υποστηρίζει ότι η κάνναβη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για την πρόληψη της ανάπτυξης του καρκίνου.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο East Anglia (UEA) ρίχνουν φως σε μια «ελάχιστα κατανοητή» θεωρία γύρω από ένα συστατικό της μαριχουάνας, το οποίο έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Independent.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται αναφορές σε ό,τι αφορά την κύρια ψυχοτρόπο ουσία της κάνναβης – την τετραϋδροκανναβινόλη ή THC – η οποία έχει αποδειχθεί ότι έχει επιτυχία στην καταπολέμηση της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Cancer Research στη Βρετανία, απαιτείται να γίνουν περαιτέρω έρευνες, προκειμένου οι επιστήμονες να διαπιστώσουν αν η ουσία αυτή μπορεί όντως να βοηθήσει στην θεραπεία της νόσου.

Κάνοντας ενέσεις με THC σε εργαστηριακά ποντίκια που έφεραν ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα, οι επιστήμονες ήταν σε θέση να προσδιορίσουν για πρώτη φορά δύο ειδικούς υποδοχείς που είναι υπεύθυνοι αντικαρκινικές ιδιότητες και επιδράσεις γύρω από την καταπολέμηση της νόσου.

Η νέα αυτή μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Biological Chemistry. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα μπορούσε να δώσει μεγάλη ώθηση στις προσπάθειες δημιουργίας ενός συνθετικού υποκατάστατου για την κάνναβη, που μπορεί να καταπολεμήσει τον καρκίνο με στοχευμένο και ασφαλή τρόπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.