Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Διαφημιστικές πινακίδες μετατρέπονται σε σπίτια αστέγων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια ιδιοφυής ιδέα Σλοβάκων αρχιτεκτόνων.

Θα αποκτήσουν χρησιμότητα και θα προσφέρουν στέγη σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη. Ο λόγος για διαφημιστικές πινακίδες, οι οποίες θα μετατραπούν… σε σπίτια.

Η Σλοβακία πρωτοπορεί μέσω μιας αρχιτεκτονικής-σχεδιαστικής ομάδας, η οποία παρουσίασε μια πρωτότυπη και συνάμα ιδιοφυή ιδέα, για να προσφέρει μια λύση στο πρόβλημα της στέγασης αρκετών ανθρώπων που ζουν στους δρόμους. Παρουσίασε ένα σχέδιο βάσει του οποίου σκοπεύει να αξιοποιήσει τις διαφημιστικές πινακίδες που φιγουράρουν σε αρκετά σημεία της χώρας.

«Εγκέφαλος» του σχεδίου που ονομάζεται «Gregory’s Project» είναι ο ένας εκ των αρχιτεκτόνων –που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος-και το υλοποιεί με τη βοήθεια των συνεργατών του. Συγκεκριμένα στόχος του είναι να μετατραπούν οι πινακίδες αυτές σε μικρά, οικονομικά και πρακτικά σπίτια για άστεγους.

Για να γίνει πιο παραστατική, αλλά και κατανοητή η ιδέα αυτή, η ομάδα δημιούργησε ψηφιακές απεικονίσεις για το πώς φαντάζεται τα σπίτια αυτά. Το σχήμα τους θα είναι τριγωνικό και θα διαθέτουν σαλόνι, κρεβατοκάμαρα, κουζίνα, γραφείο, μπάνιο και κάποια θα έχουν και έναν μικρό αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κρεβάτι. Η δομή αυτή θα απαιτεί «ελάχιστο κόστος συντήρησης, το οποίο θα μπορούσε να καταβάλλεται εν μέρει από την ενοικίαση του πίνακα από την εκάστοτε εταιρεία που τον χρησιμοποιεί για διαφήμιση», αναφέρουν οι εμπνευστές του σχεδίου. Μάλιστα, εξήγησαν ότι θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να γίνει πραγματικότητα η ιδέα και να βοηθηθούν οι άστεγοι.

Τα κτίρια αυτά θα βρίσκονταν σε συγκεκριμένες περιοχές ώστε η ηλεκτροδότηση, η ύδρευση και το νερό να είναι διαθέσιμα. Υπολογίζεται ότι ένα από αυτά τα σπίτια θα κόστιζε περίπου 4.000 €, ενώ τα έσοδα από την διαφήμιση για τον κάθε πίνακα τον χρόνο είναι περίπου 3.600 €.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.