Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Η Task Force ζητά ταχύτητα στα φορολογικά δικαστήρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σοκ προκαλεί σε στελέχη της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το έμφραγμα των 400.000 εκκρεμών υποθέσεων στα διοικητικά δικαστήρια της χώρας. Από αυτές, οι 81.000 είναι αδίκαστες φορολογικές υποθέσεις στα διοικητικά πρωτοδικεία και 15.000 στα διοικητικά εφετεία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος», οι συναντήσεις των τροϊκανών με στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης είχαν ως αντικείμενο πώς θα εκκαθαριστούν σύντομα όλες αυτές οι υποθέσεις και πώς θα εισπραχτούν τα αναμενόμενα.

Οι πιέσεις από την άλλη πλευρά είναι έντονες και αφορούν και τις υποθέσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στα ειρηνοδικεία της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση του Χορστ Ράιχενμπαχ με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, την περασμένη Πέμπτη, συμφωνήθηκε να δοθεί το ποσό του 1.000.000 ευρώ από την Tasκ Force και να διατεθεί σε υποδομή και τεχνογνωσία, ώστε να υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την ταχεία εκκαθάριση των υποθέσεων με σύγχρονους θεσμούς, όπως η ηλεκτρονική επίλυση ή η εξωδικαστική διευθέτηση των διαφορών.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.