Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Με φιλανθρωπίες πραγματοποίησε τα όνειρα της ετοιμοθάνατης κόρης της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η συγκινητική ιστορία μιας βρετανίδας μητέρας.

Ήξερε την σκληρή αλήθεια, αλλά υπέφερε μόνη της. Το μοναδικό πράγμα που ήθελε ήταν να βλέπει την μικρή Έβι να χαμογελά και το κατάφερε, έστω και αν μετά από λίγο καιρό την «έχασε».

Όταν η Έμα Γουίτφιλντ έμαθε πως η κόρη της είχε μια σοβαρή ασθένεια, έχασε τον κόσμο κάτω από τα πόδια της. Δεν την ενδιέφερε τίποτε άλλο. Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να σκεφτεί έναν τρόπο να μάθει τις κρυφές επιθυμίες της μικρής. Έτσι, της ζήτησε να της πει τι θα έκανε αν ήταν η βασίλισσα ενός παραμυθιού και η ίδια έφτιαξε μια λίστα. «Δεν ήθελα να τη βάλω να τα γράψει, γιατί δεν μπορούσα να διακινδυνεύσω να καταλάβει ότι κάτι συνέβαινε», λέει η 32χρονη μητέρα της.

Η Έβι λιποθύμησε μια μέρα του Φεβρουαρίου του 2013 στο σχολείο και η Έμα αποφάσισε να την πάει στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Η μαγνητική έδειξε ότι η πιτσιρίκα είχε όγκο στον εγκέφαλο και αργότερα οι γιατροί στο νοσοκομείο του Λιντς αποκάλυψαν στην μητέρα της ότι ήταν καρκίνος. Η ίδια δεν είπε τίποτα στην κόρη της, δεν ήθελε να το ξέρει. Αντιθέτως, παραιτήθηκε από τη δουλειά της και ξεκίνησε να μαζεύει χρήματα μέσω φιλανθρωπιών. Τα ήθελε για να μπορέσει να βοηθήσει την Έβι να επισκεφθεί τη «Legoland», να αποκτήσει έναν δικό της σκύλο, να γνωρίσει το συγκρότημα One Direction. Αυτές ήταν οι επιθυμίες που εξέφρασε το κοριτσάκι. Γι’ αυτό και άρχισε να διοργανώνει πάρτι, να πουλά αντικείμενα και να κάνει όλα όσα της υπέδειξαν οργανώσεις που ασχολούνται με φιλανθρωπίες.

«Η κόρη μου πέθαινε και το να κάνω τα όνειρα της πραγματικότητα ήταν το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο». Το μόνο που είπε στην κόρη της ήταν ότι έπρεπε να πηγαίνουν κάποιες μέρες στο νοσοκομείο, όπου ξεκίνησε να υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Οι γιατροί της είχαν δώσει μερικούς μήνες ζωής. Λίγο μετά ξεκίνησαν τα ταξίδια και οι… χαρές. Μαζί με την μητέρα και τα δύο αδέλφια της πήγαν στην Ντίσνειλαντ και τη Legoland, αλλά και στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου –που τόσο ήθελε να δει- ενώ μόλις μια μέρα πριν τα ένατα γενέθλια της απέκτησε τη Λούσι. Το σκυλάκι που ονειρευόταν. Την επόμενη άλλη μια επιθυμία της πραγματοποιήθηκε. Έσβησε τα κεράκια στην τούρτα της σε ένα πάρτι με πατινάζ στον πάγο μαζί με τους φίλους της.

Η Έβι είχε αρχίσει ήδη να χάνει τις δυνάμεις της. Παρόλα αυτά συνέχισε να πηγαίνει στο σχολείο, σύμφωνα με τη Mirror. Μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου έκανε ακόμη μια σειρά θεραπειών, λίγο πριν το ταξίδι της στη Lapland για να γνωρίσει τον Άγιο Βασίλη, το οποίο ήταν –δυστυχώς- το τελευταίο της, καθώς το κοριτσάκι απεβίωσε τον περασμένο Ιανουάριο, με τη μητέρα της να λέει «τουλάχιστον χαίρομαι που πρόλαβα να τη δω να χαμογελάει και θα έχω τις αναμνήσεις της φυλαγμένες σαν θησαυρό μου».



Η μικρή Έβι μαζί με την μητέρα της (δεξιά) και μια φίλη τους (πάνω) και με τα αδέλφια της στην Ντίσνειλαντ (κάτω).
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.