Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Μετά τις βάσεις η υπουργική απόφαση για τις μετεγγραφές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν θα χάσουν το πρώτο εξάμηνο οι υποψήφιοι διαβεβαίωσε ο γ.γ. του υπ. Παιδείας.

Για ακόμη μια φορά τονίστηκε από στελέχη του υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα το γενικό γραμματέα κ. Κυριαζή ότι οι μετεγγραφές πολυτέκνων, τριτέκνων, υποψηφίων με αδερφό ή αδερφή που σπουδάζει εκτός του τόπου κατοικίας κλπ θα είναι ελεύθερες, καθώς ο νόμος δεν θέτει κανέναν ποσοτικό περιορισμό.

«Αυτό είναι ξεκαθαρισμένο, και με βάση αυτό υπέβαλλαν οι υποψήφιοι τα μηχανογραφικά τους δελτία. Άρα θα υπάρξουν ελεύθερες μετεγγραφές για αυτές τις κατηγορίες», δήλωσε ο γενικός γραμματέας στον ΑΝΤ1, ενώ μεταξύ των άλλων τόνισε ότι ο τρόπος υποβολής των δικαιολογητικών καθώς και η όλη διαδικασία και τα χρονοδιαγράμματα θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής.

Δεδομένου ότι οι βάσεις θα ανακοινωθούν τέλη Αυγούστου αναμένεται η σχετική υπουργική απόφαση μέσα στο Σεπτέμβριο γεγονός στο οποίο συνηγορεί και η δήλωση του γενικού γραμματέα ότι «θα υπάρχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης διαδικασιών για να μην χάσουν το πρώτο εξάμηνο των σπουδών» οι φοιτητές που αιτούνται μεταφορά της θέσης εισαγωγής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Παιδείας τόνισε στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ότι η απόφαση του τμήματος εισαγωγής είναι διαπιστωτική για τους φοιτητές που ανήκουν στις κατηγορίες πολυτέκνων, τριτέκνων, κοινωνικών κριτηρίων αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το «δικαιούνται μεταγραφής σημαίνει ότι η απόφαση του τμήματος είναι μια διαπιστωτική. Δηλαδή, «διαπιστώνω ότι νομίμως ζητάς, διότι πράγματι συντρέχουν οι προϋποθέσεις και, άρα, διαπιστώνω τη μεταγραφή σου και σε εγγράφω στο τμήμα μου».

Αναφορά έγινε και στα ενδεχόμενα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν τα ΑΕΙ-ΤΕΙ καθώς ο κ. Κυριαζής παραδέχθηκε ότι ενδεχομένως να υπάρξει πρόβλημα σε ορισμένες σχολές του κέντρου λόγω της αύξησης των εισαχθέντων αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αριθμητικά δεδομένα.

Ο κ. Κυριαζής είπε χαρακτηριστικά ότι «τα πανεπιστήμια έχουν δίκιο με την εξής έννοια, ότι απ' ό,τι φαίνεται γιατί μέχρι τώρα δεν έχουμε αριθμητικά στοιχεία, δεν ξέρουμε δηλαδή ακριβώς πόσοι θα μετεγγραφούν, που θα μετεγγραφούν, από πού και προς τα πού».

«Δεν πρόκειται να κλείσουν πανεπιστήμια. Αυτά είναι ακραία τα οποία λέγονται. Μπορεί, όμως, να υπάρξει ένα πρόβλημα σε κάποιες σχολές, ειδικά σχολές κέντρου, σε περιζήτητες ας το πούμε σχολές, να έχουμε ένα πρόβλημα μεγάλου αριθμού φοιτητών. Γι’ αυτό είμαστε σε μια διαρκή επικοινωνία και με τα πανεπιστήμια. Αύριο έχουμε καλέσει πάλι τα τριμελή συμβούλια των πρυτάνεων και των προέδρων των ΤΕΙ για να συζητήσουμε αυτό το θέμα. Θα λυθούν αυτά τα προβλήματα, απλώς δεν ξέρουμε τον αριθμό, γιατί δεν ξέρουμε πόσοι ακριβώς είναι οι πολύτεκνοι, πόσοι οι τρίτεκνοι, πού θα δικαιούνται μετεγγραφή και σε ποια πόλη, ΑΕΙ και τμήμα θα πάνε», σημείωσε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.