Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Εννέα προϊόντα σε διατίμηση στις οργανωμένες πλαζ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προϊόντα σε διατίμηση θα πωλούνται πλέον και σε κυλικεία και καντίνες των οργανωμένων πλαζ. Αυτό προβλέπουν οι νέοι αγορανομικοί κανόνες τους οποίους υπέγραψε χθες ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος και τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ειδικότερα, στο άρθρο 137 των κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ) στους χώρους στους οποίους καθορίζεται ανώτατη τιμή πώλησης σε σειρά βασικών τροφίμων και ροφημάτων θα περιλαμβάνονται πλέον οι δημόσιες πλαζ, καθώς και όσες είναι δημόσιες, αλλά έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες.

Η ρύθμιση γίνεται σε μία προσπάθεια να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα υπερβολικών χρεώσεων στα είδη που πωλούνται από καντίνες και κυλικεία στις πλαζ, ρύθμιση, πάντως, η οποία έρχεται καθυστερημένα, καθώς θα ισχύσει από τον Αύγουστο.

Σημειώνεται ότι η αλλαγή αυτή είχε προβλεφθεί και από τον προκάτοχο του κ. Γιακουμάτου στο υπουργείο Ανάπτυξης, τον Αθ. Σκορδά, ο οποίος, λίγες ημέρες πριν από τον ανασχηματισμό του Ιουνίου, είχε υπογράψει σειρά αλλαγών στους κανόνες ΔΙΕΠΠΥ, αλλά αυτοί δεν δημοσιεύθηκαν τελικά ποτέ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στην απόφαση που είχε υπογράψει ο κ. Σκορδάς αναφερόταν ότι η διατίμηση επεκτείνεται σε οργανωμένες παραλίες με εισιτήριο εισόδου (πλαζ).

Τα είδη που τίθενται σε διατίμηση στις καντίνες των πλαζ είναι συνολικά εννέα: Εμφιαλωμένο νερό σε συσκευασία των 500 ml (0,35 ευρώ) και των 750 ml (0,50 ευρώ), τοστ με ζαμπόν και τυρί ή σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί (1,35 ευρώ), τοστ με τυρί ή σάντουιτς με τυρί (1,15 ευρώ), ελληνικός καφές (1,20 ευρώ), γαλλικός καφές (1,20 ευρώ), καφές εσπρέσο (1,35 ευρώ), καφές στιγμιαίος και τσάι (1,20 ευρώ).

Υπενθυμίζεται ότι στα ροφήματα η διατίμηση ισχύει μόνο, όταν πρόκειται για το λεγόμενο μονό καφέ (ουσιαστικά το μικρό μέγεθος). Οι ανώτατες τιμές διάθεσης αφορούν όρθιους πελάτες και όχι καθήμενους προς τους οποίους παρέχονται υπηρεσίες (παραγγελίες για σερβίρισμα από σερβιτόρους).


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.