Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

«Δε μπορούμε τώρα πια να αναπνεύσουμε»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κραυγές αγωνίας των κατοίκων Πύργου για τα σκουπίδια στο δήμο.

Το αδιέξοδο στο οποίο έχει έρθει ο δήμος Πύργου με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, είναι μια κατάσταση που έχει προκαλέσει την έντονη κατακραυγή από τον κόσμο και τους πολίτες που είναι αναγκασμένοι να ζουν με τα σκουπίδια στις πόρτες τους. Και επειδή τελευταία το πρόβλημα οξύνεται λόγω της ζέστης και των τρωκτικών που έχουν συγκεντρωθεί στα σκουπίδια, οι κάτοικοι ζητούν από το δήμο του Πύργου να φροντίσει έστω για τον ψεκασμό τους, προκειμένου να περιοριστούν τα προβλήματα υγείας που έχουν ήδη εμφανιστεί.

Σε πολλές περιοχές του δήμου Πύργου, όπως αναφέρει το patrisnews, τα σκουπίδια σχηματίζουν ολόκληρα… βουνά και οι κάτοικοι κλείνονται στα σπίτια τους για να μην εκτίθενται στα μικρόβια και προσπαθούν με κάθε τρόπο να προστατέψουν τα παιδιά τους και τις ίδιες τους τις ζωές από μολύνσεις που καραδοκούν.

Σε σημείο του Πύργου χθες το μεσημέρι, οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα, ενώ παράλληλα κατήγγειλαν πως από την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Πύργου, γίνεται επιλεκτική αποκομιδή των απορριμμάτων. Τονίζουν μάλιστα ότι: «δε μπορούμε τώρα πια να αναπνεύσουμε».

Μάλιστα, στην συγκεκριμένη γειτονιά τα μικρά παιδιά κινδυνεύουν από ασθένειες και ήδη κάποια έχουν αρρωστήσει ενώ και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι, δεν μπορούν να αντέξουν τη δυσοσμία που εκλύεται από τα απορρίμματα, με τους περισσότερους να χρησιμοποιούν συσκευές οξυγόνου, για να μπορούν να αναπνεύσουν.

Σε οικονομικό αδιέξοδο ο δήμος
Πάντως από την περασμένη Παρασκευή, ο δήμος του Πύργου δεν προχωρά στην αποκομιδή των απορριμμάτων, λόγω της λήξης της σύμβασης με τον ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας Ναυπάκτου. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα και με την έλλειψη χρηματοδότησης καθώς το ραντεβού στην Αθήνα ακόμα αναμένεται. Αυτό έχει «δέσει» τα χέρια της δημοτικής Αρχής, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει τρόπο στο αδιέξοδο χωρίς όμως μέχρι στιγμής να βρίσκεται κάποια λύση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.