Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Φοιτητές χάνουν τις προθεσμίες για το εξωτερικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ορατός είναι ο κίνδυνος, και φέτος, πολλοί τελειόφοιτοι του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του ΕΜΠ να χάσουν τις προθεσμίες για τη φοίτηση σε ΑΕΙ του εξωτερικού, καθώς οι διοικητικές υπηρεσίες των δύο ιδρυμάτων θα καταρρεύσουν. Την ίδια στιγμή, την κατάντια του ΕΚΠΑ καταδεικνύει ο ξυλοδαρμός του προέδρου του Τμήματος Φυσικής, Γεωργίου Τόμπρα, επειδή αρνήθηκε να κλείσει το Τμήμα.

Ειδικότερα, από χθες μερίδα διοικητικών υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα αποφάσισε, όπως έχει το δικαίωμα, να μην εργάζεται, ώστε να καταδειχθούν οι ανάγκες των ιδρυμάτων εάν απολυθούν διοικητικοί υπάλληλοι. Αυτό θα έχει σημαντικές επιπτώσεις σε σειρά διοικητικών πράξεων, όπως η καταχώριση των βαθμολογιών και η απονομή των πτυχίων. Παράλληλα, σε κίνδυνο μπαίνει και η ολοκλήρωση του εξαμήνου -άρα υπάρχει κίνδυνος για απώλειά του καθώς δεν υπάρχει χρόνος αναπλήρωσης μετά την τρίμηνη διακοπή το περασμένο φθινόπωρο, λόγω και τότε απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων- αφού οι διοικητικοί εμποδίζουν την πραγματοποίηση των μαθημάτων.

Σήμερα αρχίζει η 48ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού ΑΕΙ/ΤΕΙ, ενώ οι σύλλογοι διοικητικών σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ θα πραγματοποιήσουν συνελεύσεις για την πορεία των κινητοποιήσεών τους. «Απεδείχθη περίτρανα ότι κάποιοι σκυλεύουν το πτώμα του ΕΚΠΑ» λέει ο σύλλογος του ΑΕΙ.






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.