Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Κόντρα ΠΟΣΕ ΙΚΑ με τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναρμόδιος δηλώνει ο διοικητής του ΙΚΑ σε δομικά προβλήματα του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΣΕ ΙΚΑ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου και τέθηκαν μια σειρά από προβλήματα χωρίς να δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις. Τα μείζονα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας είναι τα εξής:

*Επιτυχόντες ΑΣΕΠ (διαγωνισμοί 8Κ και 9Κ): Ενώ εδώ και μήνες έχει παρθεί η απόφαση για να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους, οι περίπου 800 εργαζόμενοι – επιτυχόντες των παραπάνω διαγωνισμών, ο διοικητής του ΙΚΑ, το μόνο που δεσμεύτηκε ήταν ότι την ερχόμενη εβδομάδα «θα ξεκινήσει την διαδικασία πρόσκλησης και κατάταξης της 9Κ και ταυτόχρονα τη διαδικασία μονιμοποίησης των παραμενόντων.»

*Μετακίνηση εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ: Από τους 90 εργαζομένους, οι 74 επέστρεψαν με απόσπαση στο ΙΚΑ. Ο κ. Σπυρόπουλος το μόνο που δεσμεύτηκε είναι ότι θα παρέμβει, εάν χρειαστεί, για τη μισθολογική τους τακτοποίηση, καθώς οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι υπέστησαν μείωση αποδοχών 20% κατά μέσο όρο και έμειναν σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα.

*ΚΕΑΟ: Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ ζήτησε να μην μεταφερθούν 600 εργαζόμενοι στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, γιατί θα μειωθεί δραματικά ο αριθμός των εργαζομένων που δουλεύουν στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος. Ο κ. Σπυρόπουλος δέχτηκε ότι κινδυνεύουν με αποδόμηση τα τμήματα εσόδων του Ταμείου και δεσμεύτηκε να παρέμβει για να μειωθεί ο αριθμός των μετακινούμενων εργαζομένων στο ΚΕΑΟ.

Υποκαταστήματα ΙΚΑ: Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι επικρατεί το αδιαχώρητο από αγανακτισμένους ασφαλισμένους και συνταξιούχους, για μια σειρά από ζητήματα. Ο κ. Σπυρόπουλος εκτίμησε ότι η επισκεψιμότητα στα υποκαταστήματα θα μειωθεί δραστικά το επόμενο διάστημα. Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ καταγγέλλει ότι πρόκειται για επαναλαμβανόμενη υπόσχεση της διοίκησης που δυστυχώς δεν υλοποιείται στην πράξη και έτσι ταλαιπωρούνται τόσο οι ασφαλισμένοι όσο και οι εργαζόμενοι στο Ίδρυμα.

Εφάπαξ: Ο κ. Σπυρόπουλος δήλωσε, ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης και οικονομικής κατάστασης, το πότε και βάσει ποιου υπολογισμού θα αρχίσει να πληρώνεται στους δικαιούχους.

Διαθεσιμότητα: Ο διοικητής του ΙΚΑ δήλωσε αναρμόδιος για την αξιολόγηση των υπαλλήλων και το σύστημα ποσόστωσης, παρά το γεγονός ότι περίπου 180 εργαζόμενοι του Ιδρύματος κινδυνεύουν με απόλυση. Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ διαμήνυσε ότι για όλα τα παραπάνω θα επανέλθει σύντομα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.