Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Κούρεμα 50% στην εισφορά αλληλεγγύης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στη σταδιακή μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που επιβλήθηκε το 2011 από τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, κατ’ εντολήν της τρόικας, σε όσους φορολογούμενους δηλώνουν εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ και έκτοτε εφαρμόζεται κάθε χρόνο, προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, εφόσον τα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του φετινού Κρατικού Προϋπολογισμού κατά το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου δείξουν ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτυγχάνονται.

Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης επιβάλλεται κάθε χρόνο, από το 2011 μέχρι και σήμερα, με συντελεστές κλιμακούμενους από 1% ως 4% σε όσα φυσικά πρόσωπα εμφανίζουν στις φορολογικές τους δηλώσεις ατομικά ετήσια-δηλωθέντα ή τεκμαρτά- εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ.

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει στη σταδιακή μείωσή της. Σε πρώτη φάση, εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου με την εκτέλεση του προϋπολογισμού, ο Πρωθυπουργός σχεδιάζει να προχωρήσει στη μείωση της εισφοράς κατά 50%. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι συντελεστές 1%-4% που επιβάλλονται σε εισοδήματα άνω των 12.000 θα μειωθούν στα επίπεδα του 0,5%-2%.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.