Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Η σχέση του τσιγάρου με το βάρος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η «δικαιολογία» που βρίσκουν οι καπνιστές.
Ο φόβος της πρόσληψης βάρους αποτρέπει πολλούς καπνιστές από το να απαλλαγούν από τη βλαβερή για τον οργανισμό τους συνήθεια του καπνίσματος.

Πολλοί καπνιστές αποφεύγουν να δεχτούν ακόμη και βοήθεια για να κόψουν το τσιγάρο, αν έχουν δοκιμάσει ξανά στο παρελθόν και πήραν βάρος στην προσπάθειά τους να σταματήσουν να καπνίζουν.

Αμερικανοί ερευνητές αναφέρουν ότι ένας μέσος άνθρωπος παίρνει από 3,5 έως 6 κιλά τα πρώτα χρόνια που θα κόψει το τσιγάρο.

Αυτό οδηγεί πολλούς να συνεχίζουν να καπνίζουν, απλά και μόνο γιατί δε θέλουν να δουν τη ζυγαριά τους να ανεβαίνει.

Στην έρευνα του πανεπιστημίου Penn State College of Medicine της Πενσιλβάνια συμμετείχαν 186 καπνιστές, οι οποίοι αναζήτησαν βοήθεια για να κόψουν το τσιγάρο και ακόμη 102, οι οποίοι απέφευγαν οποιαδήποτε μέθοδο για να σταματήσουν να καπνίζουν.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτό που φοβούνταν, τόσο εκείνοι που αναζήτησαν βοήθεια, όσο και εκείνοι που αρνούνταν να κόψουν το κάπνισμα ήταν ότι ανησυχούσαν για το βάρος τους και τα επιπλέον κιλά που θα έπαιρναν.

Μάλιστα, οπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, αν είχαν δοκιμάσει στο παρελθόν και είδαν τη ζυγαριά τους να ανεβαίνει, ήταν ακόμη πιο αρνητικοί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.