Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Νέα αναίμακτη βιοψία μαστού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μία από τις πιο πρωτοποριακές μονάδες μαστού στη χώρα μας είναι αυτή του νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ στον Πειραιά, αφού μετά από δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εξασφάλισε τον περασμένο Νοέμβριο, το πιο σύγχρονο διεθνώς σύστημα αναίμακτης στερεοτακτικής βιοψίας αψηλάφητων βλαβών του μαστού.

Πρόκειται για τη μέθοδο B.L.E.S (breast lesion excision system) μια επαναστατική μέθοδο βιοψίας για αλλοιώσεις έως δυόμιση εκατοστά , η οποία παρουσιάζει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με παλαιότερες διαδικασίες του είδους, όπως το γεγονός ότι γίνεται εκτός χειρουργείου, με τοπική αναισθησία και δεν χρήζει νοσηλείας.

Η μέθοδος εφαρμόζεται σε 180 κέντρα των Η.Π.Α, ενώ στην Ελλάδα πρωτοέκανε την εμφάνιση της το 2008. Ο χειρουργός ογκολόγος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνος της μονάδας μαστού του Ειδικού Αντι. Νοσοκομείου Πειραιά ΜΕΤΑΞΑ Κυριάκος Καλογεράκος εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το πώς εφαρμόζεται η αναίμακτη βιοψία μαστού, για τον πιο διαδεδομένο γυναικείο καρκίνο στις αναπτυγμένες χώρες του δυτικού κόσμου. Έναν καρκίνο που αποτελεί την πρώτη αιτία γυναικείας θνησιμότητας σε ηλικίες 35-50 ετών. Ωστόσο η ανίχνευση στα πρώτα στάδια της νόσου προσφέρει σχεδόν πλήρη ίαση. Στην Ελλάδα κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται 5000 νέες περιπτώσεις. Μία από αυτές και η 39χρονη Χριστίνα Κυριακού, που μίλησε με γενναιότητα στην κάμερα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε το βίντεο του ΑΠΕ-ΜΠΕ




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.