Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Τα φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα στο γραφείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν εννοούμε τα φυτά που… φτιάχνουν ατμόσφαιρα, αλλά αυτά που πραγματικά καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του γραφείου σου και γίνονται σύμμαχος της καλύτερης απόδοσης.

Ποια είναι αυτά;

1. Ο κάκτος: είναι ένα φυτό που απορροφά την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία του υπολογιστή, ενώ ταυτόχρονα δεν θα σε ταλαιπωρήσει για να το διατηρήσεις σε καλή κατάσταση. Χρειάζεται ελάχιστο νερό, οπότε δεν θα αγχωθείς με το πότισμα. Φρόντισε απλά να έχει καλή αποστράγγιση το χώμα του, ζέστη και ξηρή ατμόσφαιρα ο χώρος, και ένα παράθυρο κάπου κοντά αφού χρειάζεται αρκετό ήλιο.

2. Ο πόθος: αυτό το όμορφο φυτό απορροφά το μονοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Έτσι, αν δουλεύεις στο σπίτι και καπνίζεις -ή σε γραφείο που ακόμα δεν έχετε κόψει το κάπνισμα- είναι το φυτό που όχι μόνο θα ομορφύνει το χώρο, αλλά θα καθαρίσει και την ατμόσφαιρα.

3. Το αγλαόνημα: καθαρίζει την ατμόσφαιρα από το βενζένιο που συνήθως προκαλούν οι χρωστικές ύλες (αν π.χ. έβαψες πρόσφατα τους τοίχους ή πέρασες λούστρο τα έπιπλα στα πλαίσια του upcycling). Είναι ανθεκτικό και του αρέσει η ζέστη του εσωτερικού χώρου. Απλά επειδή αγαπά την υγρασία, μην ξεχνάς να το ποτίζεις όταν βλέπεις το χώμα του να στεγνώνει.

4. Ο φίκος: ιδανική επιλογή για να καθαρίσεις την ατμόσφαιρα από την φορμαλδεΰδη. Θα μου πεις πού υπάρχει φορμαλδεΰδη; Αποτελεί σημαντική πρώτη ύλη στη χημική βιομηχανία, στην παραγωγή χρωμάτων και βερνικιών, στα σύνθετα προϊόντα ξύλου και τα υλικά επιπλοποιίας, άρα υπάρχει ακόμα κι εκεί που δεν φαντάζεσαι. Ο φίκος σου, λοιπόν, θα κάνει τη δουλειά του και το περιβάλλον όπου δουλεύεις θα γίνει αυτομάτως πιο υγιεινό.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.