Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Πρόγραμμα για την προστασία των καλλιεργειών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιχορήγηση ύψους 5 εκατ. ευρώ ενέκρινε ο ΕΛΓΑ.

Πρόγραμμα επιχορήγησης μέσων Ενεργητικής Προστασίας για φέτος συνολικού προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΛΓΑ. Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου προγράμματος, σε σχέση με αντίστοιχα προγράμματα του παρελθόντος είναι η διεύρυνσή του ως προς τον χρόνο υποβολής αιτήσεων και την κάλυψη των επιλέξιμων καλλιεργειών με αντιχαλαζικό δίχτυ και αντιβρόχινη μεμβράνη σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας.
Τα μέσα Ενεργητικής Προστασίας που θα επιχορηγήσει ο ΕΛ.Γ.Α. αφορούν τρεις κατηγορίες.

Πρώτον, στην πρόληψη ζημιών στα εσπεριδοειδή από παγετό, με την εγκατάσταση ηλεκτροκίνητων αντιπαγετικών ανεμιστήρων. Το πρόγραμμα αυτό εφαρμόζεται στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Άρτας, Αττικής (περιοχή Δήμου Τροιζηνίας), Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, Πρεβέζης και Θεσπρωτίας.

Δεύτερον, στην πρόληψη ζημιών από χαλάζι στα μηλοειδή, τα πυρηνόκαρπα, τα ακτινίδια, τα αμπέλια και τις κερασιές, με την κατασκευή και εγκατάσταση συστημάτων με αντιχαλαζικά δίχτυα. Το πρόγραμμα αφορά όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της επικράτειας.

Και τρίτον στην πρόληψη ζημιών από χαλάζι και βροχή σε καλλιέργεια κερασιάς και αμπέλου, με την κατασκευή συνδυαστικής εγκατάστασης αντιχαλαζικής και αντιβροχικής προστασίας. Το πρόγραμμα αφορά όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας. Το ποσοστό επιχορήγησης όλων των μέτρων ανέρχεται στο 60% του επιλέξιμου κόστους. Ειδικά για τις αναγνωρισμένες ομάδες παραγωγών το ποσοστό ανέρχεται σε 75%. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και ενώσεις προσώπων που έχουν την πλήρη κυριότητα, την επικαρπία ή μόνο την εκμετάλλευση αγροτικών εκμεταλλεύσεων της χώρας πλην της περιοχής του Αγίου Όρους.

Οι αιτήσεις μπορούν ήδη να υποβάλλονται στα αρμόδια υποκαταστήματα ΕΛΓΑ και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.