Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Αυξάνονται οι έφηβοι που το "σκάνε" από το σπίτι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αυξάνονται ανησυχητικά οι φυγές εφήβων στην Ελλάδα με τους περισσότερους "φυγάδες" να είναι κορίτσια που υφίστανται σεξουαλική ή σωματικη κακοποίηση ή παραμέληση στο σπίτι ή εκφοβισμό στο σχολείο και το "σκάνε", μένοντας έτσι ανυπεράσπιστα σε ένα σωρό κινδύνους.

Τα στοιχεία που παρουσιάζουν το "Χαμόγελο Του Παιδιού" και το Τμήμα Αναζήτησης Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για τις εξαφανίσεις ανηλίκων στην επικράτεια επιβεβαιώνουν την ανοδική τάση του προβλήματος, καθώς αυξήθηκαν από 43% πέρσι σε 63% φέτος οι φυγές λόγω ενδο-οικογενειακού προβλήματος, παρότι η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ πίσω από την Αμερική, που κρατά τα σκήπτρα στο θλιβερό φαινόμενο με 2.000 παιδιά να εξαφανίζονται καθημερινά.

Όπως επισημαίνει ο υποδιευθυντής του τμήματος αναζήτησης προσώπων από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, κ. Χαράλαμπος Τρίγιας, το 2013 εξαφανίστηκαν 366 παιδιά πανελλαδικά, 196 από την Αττική και 170 από την περιφέρεια, ενώ το πρώτο 4μηνο του 2014 έχουν εξαφανιστεί 224 παιδιά, 149 από την Αττική και 75 από την περιφέρεια.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.