Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Γιατρός ο δολοφόνος της "Μαύρης Ντάλιας"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ήταν 15 Ιανουαρίου 1947, όταν μία διερχόμενη μητέρα με το δίχρονο κοριτσάκι της, εντόπισε το ακρωτηριασμένο άψυχο σώμα της 22χρονης επίδοξης ηθοποιού Ελίζαμπεθ Σορτ σε αλάνα του Λος Άντζελες.

Η άγρια δολοφονία της «Μαύρης Ντάλιας», όπως τη «βάπτισαν» οι εφημερίδες της εποχής, δεν εξιχνιάστηκε ποτέ, παρά την τεράστια κινητοποίηση των αμερικανικών αρχών, αλλά ένας συνταξιούχος αστυνομικός πιστεύει ότι κατάφερε να τη διαλευκάνει, πέραν πάσης αμφιβολίας, έστω και με 67 χρόνια καθυστέρηση.

Ο Στιβ Χόντελ, πρώην αστυνομικός του τμήματος ανθρωποκτονιών του Λος Άντζελες, ιδιωτικός ντετέκτιβ και συγγραφέας, είναι πεπεισμένος ότι ο άνθρωπος ο οποίος δολοφόνησε τη Σορτ ήταν...ο πατέρας του.



Σύμφωνα με τον πρώην αστυνομικό, ο πατέρας του, Τζορτζ Χόντελ, ο οποίος ήταν ένας από τους ελάχιστους γυναικολόγους που πραγματοποιούσαν παράνομες αμβλώσεις εκείνη την εποχή στην περιοχή του Χόλιγουντ, βασάνισε και δολοφόνησε περισσότερες από δέκα γυναίκες στο κελάρι του σπιτιού τους τη δεκαετία του 1940, μεταξύ αυτών και την 26χρονη ηθοποιό Τζιν Σπάνγκλερ. Η 26χρονη εξαφανίστηκε από προσώπου γης το 1949 και το μόνο που βρέθηκε ήταν η τσάντα της, σε μικρή απόσταση από το πατρικό του Στιβ. Στο εσωτερικό της υπήρχε μία επιστολή στην οποία ανέφερε ότι ήταν έγκυος και σχεδίαζε να κάνει άμβλωση.

Οι αναλύσεις δειγμάτων εδάφους από το κελάρι του πατρικού του και από άλλα σημεία γύρω από την οικία Χόντελ ανίχνευσαν την παρουσία ανθρώπινου DNA σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Η αστυνομία είχε καταρτίσει τότε μία λίστα 25 υπόπτων, ένας εκ των οποίων ήταν και ο Τζορτζ Χόντελ. Όταν τοποθέτησαν «κοριούς» στο σπίτι του, άκουσαν συνομιλία του γιατρού, στην οποία αναφερόταν στη δολοφονία της Σορτ, ενώ άκουσαν και ήχους που έμοιαζαν με γυναικείες κραυγές.

Μόλις αντιλήφθηκε, ωστόσο ότι οι Αρχές βρίσκονται στα ίχνη του, εγκατέλειψε την οικογένειά του και διέφυγε στην Ασία.

Ο γιος του Στιβ άρχισε να υποψιάζεται ότι ο πατέρας του ήταν καθ' έξιν δολοφόνος, όταν παρέλαβε τα προσωπικά του αντικείμενα, μετά το θάνατό του. Ανάμεσά τους βρήκε στοιχεία που του κίνησαν τις υποψίες, μεταξύ αυτών και μία φωτογραφία της «Μαύρης Ντάλιας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.