Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Το χωριό που αναβλύζει… μεθάνιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βρίσκεται στην Κίνα και αποκαλείται το «χωριό της αόρατης φωτιάς».

Από κάθε σπιθαμή του εδάφους αναβλύζει μεθάνιο στο χωριό Nanjiawan της Κίνας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συχνά «μπάλες φωτιάς» που τρομάζουν τους κατοίκους.

Το φαινόμενο αυτό είναι πια τόσο κοινό στο χωριό αυτό της νοτιοδυτικής Κίνας, που οι κάτοικοι της περιοχής του έδωσαν το όνομα «το χωριό της αόρατης φωτιάς».

Το να ανάψει κανείς ένα τσιγάρο ή να θέσει σε λειτουργία μια ηλεκτρική συσκευή μπορεί να επιφέρει δυσάρεστες συνέπειες.

Οι προληπτικοί κάτοικοι του χωριού στην αρχή φώναξαν ιερείς για να τους βοηθήσουν, καθώς πίστευαν ότι το χωριό τους έχει κυριευτεί από κακά πνεύματα, αναφέρει η Tara Brady σε άρθρο της στη Daily Mail.



Όταν και αυτοί απέτυχαν να… εξαφανίσουν τις εκρήξεις μεθανίου, ορισμένα πιο «επιχειρηματικά» μυαλά του χωριού, αποφάσισαν να ανοίξουν υπόγεια τούνελ κάτω από τα σπίτια τους και να χρησιμοποιούν προς όφελός τους το αέριο, σαν σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

Το αέριο ανακαλύφθηκε λιγότερο από ένα χρόνο πριν, όταν η 83χρονη Su Geng ανέφερε στις τοπικές αρχές ότι από το κελάρι της αναδυόταν μια περίεργη μυρωδιά, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα.



«Αφού έκαναν κάποιο έλεγχο μου είπαν ότι ήταν μεθάνιο που διέρρεε από το έδαφος. Μάλιστα, έβαλαν φωτιά στον αέρα για να το αποδείξουν» είπε η ίδια.



Το φαινόμενο αυτό της διαρροής μεθανίου από το έδαφος συμβαίνει και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Ωστόσο, οι οικογένειες που ζουν στο κινεζικό αυτό χωριό φοβούνται ότι «η αόρατη φωτιά» μια μέρα θα ξεφύγει από τον έλεγχο και θα επεκταθεί οδηγώντας σε πολλούς θανάτους.



«Τι κι αν τους έχουν εξηγήσει πολλές φορές ότι αυτό είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι είναι κάτι κακό και επιμένουν πως τα κακά πνεύματα “κάνουν κουμάντο”. Στην πραγματικότητα, η πιο λογική εξήγηση που υπάρχει, βρίσκεται καθημερινά, μπροστά στα μάτια τους. Όχι πολύ μακριά από το χωριό υπάρχει μια φυσική πηγή φυσικού αερίου. Είναι πολύ πιθανό, το αέριο να διαρρέει και να φτάνει υπογείως μέχρι το χωριό, προκαλώντας τις εκρήξεις φωτιάς. Δεν πρόκειται για κάποιου είδους μαγεία, αλλά για ένα απλό, φυσικό φαινόμενο» ανέφερε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.