Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Πιο έξυπνοι τα αφεντικά γατών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το θέμα είναι το «γιατί;».

Δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες γατιών και σκυλιών που… μαλώνουν «σα τις γάτες με τους σκύλους», για το ποιο από τα δύο ζωάκια είναι καλύτερος σύντροφος για τον άνθρωπο.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, οι ιδιοκτήτες γατών είναι πιο έξυπνοι από εκείνους που έχουν σκυλιά, κι αυτό ανεξάρτητα από το βαθμό εξυπνάδας του κατοικίδιού τους.

Η ίδια έρευνα αποκαλύπτει ότι οι ιδιοκτήτες γατών και σκύλων έχουν διαφορετικές προσωπικές, με τους πρώτους να είναι πιο ευαίσθητοι και ανοιχτόμυαλοι από τους δεύτερους, οι οποίοι όμως είναι πιο ενεργητικοί.

Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Carroll του Ουισκόνσιν, οι ιδιοκτήτες γατών τα πήγαν καλύτερα σε κάποια τεστ ευφυΐας που υποβλήθηκαν.

Οι ιδιοκτήτες σκύλων τείνουν να είναι πιο ενεργητικοί και να τους αρέσει το «έξω», ενώ τείνουν να είναι και πιο υπάκουοι και να ακολουθούν τους κανόνες, σημειώνει δημοσίευμα στο Live Science.

Μιλώντας στην ετήσια συνάντηση της Ένωσης για την Ψυχολογική Επιστήμη, που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο, η καθηγήτρια ψυχολογίας Denise Guastello δήλωσε, ότι οι ιδιοκτήτες γατιών είναι πιο εσωστρεφείς, ευαίσθητοι και ανοιχτόμυαλοι, ενώ τείνουν να είναι «παραβαίνουν» τους κανόνες πιο εύκολα.

Η ίδια εκτιμά ότι ο λόγος που φαίνεται να συμβαίνει αυτό, σχετίζεται με τις διαφορές του περιβάλλοντος που ζουν ανάλογα με το ζωάκι τους.

«Είναι λογικό κάποιος που έχει σκύλο να είναι πιο ζωντανός, γιατί θα θέλει να βγαίνει έξω, να μιλά με ανθρώπους και να έχει παρέα το σκύλο του. Αντίθετα, όσοι είναι πιο εσωστρεφείς και ευαίσθητοι ίσως να νιώθουν πιο άνετα μένοντας στο σπίτι και διαβάζοντας ένα βιβλίο. Άλλωστε οι γάτες δε χρειάζεται να βγαίνουν έξω για βόλτα, όπως τα σκυλιά» είπε ακόμη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.