Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

«Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς!»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα άκρα οι σχέσεις της Ομοσπονδίας με τους πολίστες της Εθνικής.

Στα άκρα φαίνεται πως οδηγούνται οι σχέσεις της ΚΟΕ με τους διεθνείς πολίστες, καθώς η ομοσπονδία απάντησε άμεσα στην απόφαση των αθλητών για αποχή από ένα στάδιο της προετοιμασίας της Εθνικής.

Από την ομοσπονδία τονίζουν ότι το αίτημα των παικτών για τα οδοιπορικά τέθηκε μόλις το βράδυ της Πέμπτης και προσθέτουν ότι δεν δέχονται επιβολή όρων εκβιαστικών.

H ανακοίνωση της ΚΟΕ

«Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση 11 διεθνών πολιστών για αποχή από την προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, η ΚΟΕ επιθυμεί να κάνει γνωστά τα ακόλουθα:

Η πεπαλαιωμένη και παρωχημένη συνταγή της αποχής των αθλητών στην έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών, για οικονομικούς και μόνον λόγους, μοναδικής στα Αθλήματα μας αλλά και ευρύτερα, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να έχει την εφαρμογή της στα σημερινά οικονομικά δεδομένα του Ελληνικού Αθλητισμού και της Ελληνικής κοινωνίας γενικότερα.

1.Η Ομοσπονδία δηλώνει ότι τα αιτήματα των αθλητών της έγιναν γνωστά μόλις χτες το βράδυ (15/5), μέσω του συνεφόρου της Εθνικής ομάδας Δημήτρη Γιακουμάτου που είχε συνάντηση μαζί τους.

Η επίκληση ότι ο έφορος τους γνώριζε εδώ και 2 μήνες τα αιτήματα τους, αποτελεί προσβολή σε έναν άνθρωπο που τίμησε επί σειρά ετών και από τη θέση του αρχηγού της Εθνικής ομάδας το εθνόσημο, το άθλημα και τη χώρα. Τη στιγμή μάλιστα που, ο Σωτήρης Σταθάκης, απουσιάζει για επαγγελματικούς λόγους στο εξωτερικό και δεν υπήρξε η ευαισθησία να περιμένουν να επιστρέψει.

2.Η ΚΟΕ δεν δέχεται καμία επιβολή όρων, με οποιονδήποτε τρόπο και αν αυτοί επιχειρούνται να επιβληθούν. Πολύ περισσότερο όταν αυτοί είναι εκβιαστικοί.

3.Σήμερα, 16 Μαϊου 2014 η Ομοσπονδία δεν έχει καμία εικόνα για την συνολική επιχορήγηση της τη χρονιά αυτή από την Πολιτεία, με βάση και όσα έχουν εξαγγελθεί πριν από καιρό και για τα οποία υπάρχει επίσημη άγνοια. Επομένως δεν μπορεί και να μιλάει σε ότι έχει σχέση με τα οικονομικά τη στιγμή που ο επίσημος προϋπολογισμός της, όπως έχει ανακοινωθεί, είναι μειωμένος κατά 50% σε σχέση με το 2013.

4.Την πόρτα του Προέδρου του Δ.Σ της ΚΟΕ, έχουν φροντίσει συναθλητές τους να την κλείσουν, με την ενέργεια τους να καταθέσουν εναντίον του μήνυση επειδή ο ίδιος την είχε πάντοτε διάπλατα ανοιχτή γι αυτούς. Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας είναι που αποφασίζει και μάλιστα για τα οικονομικά και όχι ο Πρόεδρος.

5.Επειδή σεβόμαστε τους αθλητές και το έχουμε αποδείξει άπειρες φορές, αν ο προϋπολογισμός της ΚΟΕ κινηθεί στα επίπεδα του 2013, τότε σε όλους τους αθλητές της, σε όλα τα Αθλήματα της, θα δοθούν ως οδοιπορικά τα ίδια με την περυσινή περίοδο.

Διπλασιασμός του ποσού αυτού δεν νοείται και αποτελεί μόνον εκβιαστικό δίλημμα το οποίο και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό με τον τρόπο που αιτείται.

6.Σ' ότι αφορά την φιλεύσπλαχνη προσφορά για προετοιμασία 4 εβδομάδων άνευ οδοιπορικών, πριν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, δεν την αποδεχόμαστε. Αυτά έχουμε, αυτά μπορούμε, αυτά και θα κάνουμε. Η πόρτα της Ομοσπονδίας δεν είναι κλειστή για κανέναν, αλλά πάντοτε με τους κανόνες που υπάρχουν και δεν μπορούν να παραβιαστούν. Όποιος δεν τους αποδέχεται, ανοίγει μόνος του την πόρτα και φεύγει.

7.Τελικά δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι το προαγγελθέν πριν λίγες μέρες “συνταρακτικό καλοκαίρι”, αποτελούσε ειλημμένη απόφαση. Ο καθένας πλέον αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του».


Πηγή: http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.