Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Δεδ-ΙΚΑ-ίωται αλλά χάνει το σπίτι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ΙΚΑ κατάσχεσε το διαμέρισμα πρώην πρωταθλητή ποδηλασίας, που έμεινε τυφλός και τετραπληγικός έπειτα από τροχαίο ατύχημα, για νοσήλια ύψους 47.530 ευρώ. Ο Β. Κιουρκτσής δικαιώθηκε και στο Εφετείο αλλά το Ιδρυμα κωφεύει

Συνεχίζεται η οδύσσεια του πρώην πρωταθλητή ποδηλασίας, Βασίλη Κιουρκτσή, ο οποίος μετά από το σοβαρότατο τροχαίο ατύχημα, τώρα κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του εξαιτίας των νοσηλίων σε κέντρο αποκατάστασης. Το ΙΚΑ έχει κατασχέσει, για οφειλές ύψους 47.530 ευρώ, το διαμέρισμά του στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης παρότι ο τετραπληγικός σήμερα Κιουρκτσής έχει δικαιωθεί επτά φορές πρωτόδικα αλλά και στο εφετείο Θεσσαλονίκης σχετικά με τη νοσηλεία του σε κέντρο αποκατάστασης της Γερμανίας.

Θεραπεία στο εξωτερικό

Ολα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2004 με το ατύχημα που είχε και το οποίο άφησε τον πρώην πρωταθλητή τυφλό, με 90% αναπηρία και με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Χρειάστηκε η νοσηλεία του στο εξωτερικό και για κάθε περίοδο (από τις 9 συνολικά) μεταξύ 2004 και 2006 το ΙΚΑ κατέθετε ενστάσεις που δικάστηκαν στο διοικητικό πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Ο άτυχος ποδηλάτης δικαιώθηκε πρωτόδικα και στο εφετείο σε επτά περιπτώσεις, με πιο πρόσφατη τον Οκτώβριο του 2013.

Ωστόσο υπέρ του Ιδρύματος ήταν δύο αποφάσεις, στις οποίες ο Β. Κιουρκτσής δικάστηκε ερήμην λόγω μη έγκαιρης ενημέρωσης, καθώς η οικογένεια του μετακόμισε σε άλλο σπίτι όπου ήταν πιο εύκολη η διαμονή του. Σύμφωνα λοιπόν με μία από αυτές τις αποφάσεις, το ΙΚΑ ζήτησε να του επιστραφεί εντόκως το ποσόν των 35.760 ευρώ για τα έξοδα της νοσηλείας στη Γερμανία και επειδή η οικογένεια, που έχει πολύ χαμηλό εισόδημα και υψηλά έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στην αξίωση αυτή, τον Νοέμβριο του 2012 το ΙΚΑ προχώρησε σε κατάσχεση του διαμερίσματος του Βασίλη Κιουρκτσή στη Σταυρούπολη.

Σήμερα, και παρά το αντίθετο που υποδεικνύει η πιο πρόσφατη και τελευταία από τις εννέα αποφάσεις του Εφετείου Θεσσαλονίκης (2279/2013), το διαμέρισμα συνεχίζει να βρίσκεται στην κατοχή του ΙΚΑ (και το χρέος συνεχίζει να υφίσταται και να τοκίζεται) αλλά τουλάχιστον δεν βγαίνει σε πλειστηριασμό, όπως απάντησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή για το θέμα. «Θέλω το ΙΚΑ να αναγνωρίσει το λάθος του και να σεβαστεί την πρόσφατη δικαστική απόφαση επιστρέφοντας στον γιο μου την κυριότητα του διαμερίσματος», λέει στην «Εφ.Συν.» ο πατέρας του πρώην ποδηλάτη, Σωκράτης Κιουρκτσής, και προσθέτει: «Ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ, Γιάννης Βαρθολομαίος, είχε δεσμευτεί δημοσίως ότι θα τακτοποιηθεί η υπόθεση αλλά κάτι τέτοιο ουδέποτε έγινε. Κάνω έκκληση προς τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο και τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση να επιληφθούν του θέματος, ώστε το ΙΚΑ να παραιτηθεί της διεκδίκησης και να συναινέσει στην άρση της κατάσχεσης του διαμερίσματος ανακαλώντας την προηγούμενή του απόφαση».

ΔΣΑ Vs ΙΚΑ

Να αποσυρθεί το ιδιωτικό συμφωνητικό παροχής δικηγορικών υπηρεσιών, το οποίο διανέμεται προς υπογραφή σε όλους τους συνεργαζόμενους με το ΙΚΑ δικηγόρους, με τη μορφή της ανάληψης κατ’ αποκοπήν υποθέσεων, ζητά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Αλεξανδρής. Οπως αναφέρει σε επιστολή του προς τον διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο:

Σκοπός του μέτρου αυτού είναι ο ουσιαστικός εξαναγκασμός των δικηγόρων να αποδεχθούν απαράδεκτους, καταχρηστικούς και αναξιοπρεπείς για την επαγγελματική τους υπόσταση οικονομικούς όρους συνεργασίας.

Η επιστολή καταλήγει με την «ενημέρωση» ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, αν δεν ανακληθεί η απόφαση αυτή, θα ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο στα μέλη του ΔΣΑ που τυχόν συμβληθούν με το ΙΚΑ και ο Σύλλογος θα στραφεί δικαστικά κατά του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.