Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Το σύστημα που θα κάνει τις συσκευές «εξυπνότερες»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος να «ενώσει» όλα τα συστήματα που έχουμε και συνδέονται στο διαδίκτυο.

Στο στάδιο ανάπτυξης βρίσκεται ένα νέο σύστημα που θα συνδέει με πιο έξυπνο τρόπο τις πολυάριθμες συσκευές που χρησιμοποιούμε για να συνδεόμαστε στο διαδίκτυο.

Το Smart Composite Human-Computer Interfaces (Smarcos), όπως ονομάζεται ο εν λόγω project, θα επιτρέπει στις συσκευές να παρατηρούν και να προβλέπουν τις ενέργειες των χρηστών σε πραγματικό χρόνο, ώστε να κατευθύνουν με έξυπνο τρόπο την προσπάθειά τους και να εμφανίζουν σχετικές πληροφορίες όποτε ζητηθούν, με τον ελάχιστο βαθμό ανθρώπινης παρέμβασης.

Συγκεκριμένα, το Smarcos project χωρίς να αλλάζει την αίσθηση του περιβάλλοντος διεπαφής, θα παρακολουθεί τις ενέργειες του χρήστη ώστε να καταλαβαίνει και να προβλέπει τις συνήθειές τους. Έτσι κάθε συσκευή θα μπορεί να «αντιδρά» σωστά και να προσφέρει τα πιο χρήσιμα και σχετικά δεδομένα σε κάθε χρονική στιγμή.

Προκειμένου να επιδείξει τις ικανότητες της πλατφόρμας, η Smarcos δημιούργησε μια υπηρεσία «υγιεινής ζωής» που αξιοποιεί όλες τις συσκευές του χρήστη, όπως το smartphone, την τηλεόραση, το αυτοκίνητο και τον υπολογιστή. Η υπηρεσία ελέγχει σε πραγματικό χρόνο πότε και μέσω ποια συσκευής μπορούν να δοθούν στο χρήστη συμβουλές υγείας, υπενθυμίσεις και να παρακινηθεί ώστε λχ. να ασκηθεί.

Μια δεύτερη υπηρεσία επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν την ενεργειακή κατανάλωση ενός νοικοκυριού.

Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει πώς λειτουργεί το Smarcos…







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.