Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Τιμητική εκδήλωση για τους Έλληνες διπλωμάτες του Καναδά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ομογένεια αποχαιρέτησε τους απερχόμενους.

Με μία συγκινητική εκδήλωση προς τιμήν των Ελλήνων διπλωματών που αποχωρούν από τα πόστα τους σε Οττάβα, Τορόντο και Μόντρεαλ, τους η ελληνική ομογένεια. Πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν ο πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά, Ελευθέριος Αγγελόπουλος, καθώς και οι γενικοί πρόξενοι της Ελλάδας στο Τορόντο και το Μόντρεαλ, Δημήτης Αζεμόπουλος και Θάνος Καφόπουλος, αντίστοιχα., ενώ τιμές αποδόθηκαν και στον γενικό πρόξενο της Κύπρου στον Καναδά, Ιάκωβο Γιρακοσιάν, κατά την αποχώρησή του.

Τη βραδιά οργάνωσε η Μητρόπολη Καναδά με τον μητροπολίτη Σωτήριο, να εξάρει το ήθος και τον δυναμισμό του Έλληνα πρέσβη κατά την περίοδο της κρίσης στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι επέδειξε πραγματική παιδεία και σωφροσύνη στο έργο του. Ο κ. Αγγελόπουλος από την πλευρά του αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς της Ελλάδας και του Καναδά και τόνισε ότι το μέλλον του ελληνισμού εξαρτάται από το κοινό όραμα και την ενότητα.

Την τελετή ακολούθησε η προβολή ντοκιμαντέρ το οποίο αναφέρεται στην έκθεση «Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα μέχρι τον Μεγάλο Αλέξανδρο» και που θα παρουσιαστεί από το επόμενο φθινόπωρο σε δύο μουσεία του Καναδά και σε δύο των ΗΠΑ.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν προσωπικότητες της ελληνικής παροικίας του Καναδά, μεταξύ των οποίων η ελληνικής καταγωγής γερουσιαστής Παναγιώτα Μέρτσαντ, η δικαστής Ρία Τζήμα και ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Τορόντο, Αντώνης Αρτεμάκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.