Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Αυτό είναι το σοκαριστικό πρόσωπο της φτώχειας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζώντας με ένα δολάριο την ημέρα - Δείτε τις φωτογραφίες.

Ένας καθηγητής με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ιδρυτής διεθνούς οργάνωσης για την καταπολέμηση της πείνας και της φτώχειας και μία βραβευμένη με Πούλιτζερ φωτορεπόρτερ ένωσαν τις δυνάμεις τους. Το αποτέλεσμα της κοινής δουλειάς τους ήταν μια σοκαριστική συλλογή φωτογραφιών που αποτυπώνουν τη φτώχεια σε όλο τον κόσμο. Το βιβλίο τους «Living on a Dollar a Day» ανοίγει ένα παράθυρο στη ζωή των ανθρώπων που ζουν με ελάχιστα ή καθόλου χρήματα.

Η φωτογράφος Renee C. Byer που είχε κερδίσει το βραβείο Πούλιτζερ το 2007 ταξίδεψε σε τέσσερις ηπείρους για να φωτογραφίσει το πρόσωπο της φτώχειας. «Το βιβλίο είναι μια έκκληση για εξάλειψή της», λέει η Byer στη Daily Mail.

Το «Living on a Dollar a Day» αποτελεί το όραμα του ιδρυτή του The Forgotten International Tom Nazario, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο.

Η Βyer ταξίδεψε στη Γκάνα, τη Λιβερία και άλλες χώρες που μαστίζονται από τη φτώχεια για να ακούσει και με τη σειρά της να αφηγηθεί τις ιστορίες των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες απόλυτης ανέχειας- περίπου 1,2 δισ. άνθρωποι δηλαδή.

Η εισαγωγή στο βιβλίο είναι του Δαλάι Λάμα και μερικές από τις φωτογραφίες που περιλαμβάνει δημοσιεύει η Daily Mail.

Δείτε τις φωτογραφίες












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.