Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Μπουνιές... στη φτώχια από μικρούς Ταϊλανδούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πληρώνονται για να αγωνίζονται βοηθώντας τους γονείς τους - Δείτε το βίντεο.

Τουλάχιστον 30.000 παιδιά-μποξέρ διαθέτει η Ταϊλάνδη. Το φαινόμενο προκαλεί σοκ, καθώς πιτσιρίκια από 7 χρονών και πάνω αναγκάζονται να αγωνιστούν για να βοηθήσουν οικονομικά τις φτωχές οικογένειες τους.

Η παιδικότητα τους χάνεται, όταν αγωνίζονται άγρια παίζοντας Μουάι-Τάι (πολεμική τέχνη) και διακινδυνεύουν να υποστούν σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες ανάλογες με αυτές που συναντώνται σε θύματα τροχαίων ατυχημάτων μέχρι και να εμφανίσουν… άνοια, όπως αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ της η Dailymail!

Σάββατο βράδυ στην μικρή πόλη Sisaket της Ταϊλάνδης και ένα τεράστιο πλήθος έχει συγκεντρωθεί γύρω από ένα αυτοσχέδιο… ρινγκ για να παρακολουθήσει μια μεγάλη μάχη. Στον αγωνιστικό χώρο δεν θα εμφανιστούν ενήλικοι μποξέρ, αλλά δύο ανήλικοι, ο 11χρονος Nat Thanarak και ο 12χρονος Nong Em.

Θα αγωνιστούν και τα χτυπήματα θα είναι άγρια. Παρά τους κινδύνους όμως, το… μποξ που παίζουν τα παιδιά έναντι αμοιβής δεν είναι παράνομο με την αιτιολογία ότι ενισχύουν οικονομικά τους φτωχούς γονείς τους. Άλλωστε, η ανέχεια είναι συχνό «φαινόμενο» σε πολλές επαρχίες της Ταϊλάνδης
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα παιδιά που λαμβάνουν μέρος σε αυτούς τους αγώνες, πρέπει να είναι καλά προπονημένα, γι’ αυτό και το ημερήσιο πρόγραμμα τους μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι και οκτώ ώρες τρεξίματος.

«Το κάνω για τα χρήματα», λέει ο μικρός Nat Thanarak που προέρχεται από μια πάμφτωχη οικογένεια. Το μοναδικό εισόδημα της είναι κάποια χρήματα που καταφέρνει να τους στέλνει η μητέρα του που εργάζεται ως νταντά στη Μπανγκόγκ Ο πατέρας του, μιλώντας στην εφημερίδα τονίζει ότι «πολλές φορές δανείζομαι λεφτά για να ζήσουμε».

Τα στοιχήματα για τον επικείμενο αγώνα πέφτουν ήδη βροχή, με τον Nat να λέει χαμογελώντας, όταν τον ρωτούν τι θα κάνει τα χρήματα αν κερδίσει μερικούς από τους πολλούς αγώνες που θα δώσει, ότι «θα ήθελα να αγοράσω μια μοτοσικλέτα».

Δείτε το βίντεο με τα παιδιά-μποξέρ




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.