Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ένα όνειρο ενός ΑμεΑ που έγινε πραγματικότητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όταν το αναπηρικό αμαξίδιο δεν στέκεται εμπόδιο στη θέληση - Δείτε τις φωτογραφίες.

Μπορεί το σώμα της Βρετανίδας καλλιτέχνιδας Sue Austin να είναι καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο εδώ και δύο δεκαετίες, ωστόσο το πνεύμα της, η θέληση της και τα όνειρά της… πετούν. Ή για την ακρίβεια… κολυμπούν.

Η Austin χρησιμοποιεί μια ένα καινοτόμο υποβρύχιο αμαξίδιο ποζάροντας μέσα στο νερό και ελπίζει να προκαλέσει τον κόσμο να αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τους ανθρώπους με αναπηρία.

Σύμφωνα με τη Huffington Post, η Αustin πρωτοασχολήθηκε με τις καταδύσεις το 2005, απολαμβάνοντας την ελευθερία που της προσέφεραν. Όταν ωστόσο πρότεινε να κάνει κατάδυση στο αμαξίδιό της εισέπραξε αρνητικές αντιδράσεις.

«Μου είπαν πως δεν γινόταν, πως το αμαξίδιο θα έμπαινε σε περιδίνηση, πως δεν ήταν φτιαγμένο για νερό, αλλά εγώ ήμουν σίγουρη για την ιδέα μου», είχε πει σε συνέντευξή της στο BBC το 2012. Με τη βοήθεια ειδικών των καταδύσεων, μηχανικών και άλλων, το όνειρό της έγινε πραγματικότητα.

Το έργο της είχε μεγάλη προβολή στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας του Λονδίνου το 2012.

Έκτοτε η Austin και ο κοινωφελής οργανισμός Freewheeling κερδίζουν ολοένα και περισσότερο την προσοχή του κόσμου, που ήταν και στόχος της Βρετανίδας.

«Άλλαξε εντελώς ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι αντιδρούν απέναντί μου», περιγράφει για τη ζωή της από τη στιγμή που καθηλώθηκε στο αναπηρικό αμαξίδιο. «Ήξερα πως έπρεπε να περιγράψω μόνη μου αυτή την εμπειρία, να πω τη δική μου ιστορία για να διεκδικήσω την ταυτότητά μου».

Δείτε τις φωτογραφίες
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.