Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Η ανορεξία «χτυπά» και τα αγόρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεκατετράχρονος έφτασε μια ανάσα από το θάνατο - Δείτε τις φωτογραφίες.

Επί τέσσερα χρόνια ο 17χρονος σήμερα Kyle Carter έδωσε σκληρή μάχη με τη νευρική ανορεξία, η οποία τον οδήγησε μια ανάσα από τον θάνατο. Ο νεαρός Βρετανός είχε χάσει πολύ βάρος μετά τα πειράγματα κάποιων συμμαθητών του πως είναι χοντρός και κατέληξε να τρέφεται με γαστρικό σωλήνα, για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο ίδιος επέλεξε να δημοσιοποιήσει την ιστορία του αλλά και να οργανώσει ομάδες υποστήριξης για ανθρώπους που υποφέρουν από νευρική ανορεξία, θέλοντας να στείλει το μήνυμα πως η διαταραχή δεν κάνει διάκριση στο φύλο.

Ο Kyle άρχισε να χάνει βάρος σε ηλικία 11 ετών, ύστερα από σχόλια άλλων αγοριών πως είναι χοντρός και πως δεν θα του κάνει η στολή του σχολείου του.

Η αυτοπεποίθησή του κατέρρευσε, φοβόταν να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη και άρχισε να υπολογίζει με ακρίβεια την ποσότητα του φαγητού που κατανάλωνε. Λίγο μετά σταμάτησε να τρώει και το βάρος του άρχισε να πέφτει.

Στα 14 του διαγνώστηκε με νευρική ανορεξία.

«Όσο περισσότερο βάρος έχανα τόσο παχύτερος ένιωθα», αφηγείται στη Daily Mail. «Δεν τολμούσα να κοιταχτώ στον καθρέφτη, η εικόνα μου μού φαινόταν φρικτή. Φοβόμουν να φορέσω τη στολή του σχολείου γιατί πίστευα πως θα μου είναι πολύ στενή. Μετά φοβόμουν να πάω στο σχολείο. Είχα χάσει τον εαυτό μου, με είχε καταλάβει η νευρική ανορεξία. Έχασα τόσο βάρος που δεν μπορούσα πια να πάω στο σχολείο και με έστειλαν σε νοσοκομείο εξειδικευμένο, στη Σκωτία. Θυμάμαι πως χρειάστηκε να πάω με ασθενοφόρο, χρειάστηκε κυριολεκτικά να με δέσουν για να μην το σκάσω. Δεν ήμουν πια ο εαυτός μου, οι γιατροί είπαν στους γονείς μου πως αν συνέχιζα έτσι, σε δύο εβδομάδες δεν θα ζούσα πια».

Αρχικά ο Kyle τρεφόταν με γαστρικό σωλήνα, «με κρατούσαν έξι-επτά άτομα για να μην κουνιέμαι», θυμάται, «τότε εξοργιζόμουν, τώρα ξέρω πως αν δεν το έκαναν αυτό, δεν θα ήμουν εδώ σήμερα».

Σταδιακά άρχισε να τρώει μικρά γεύματα, «την πρώτη φορά που έφαγα έκλαψα», αφηγείται, «αλλά σταδιακά τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα».

Η κατάσταση του αγοριού ήταν πολύ δύσκολη και για τους γονείς του, τους Andrea Welsh και David Carter, αλλά και για την 7χρονη σήμερα αδελφή του.

«Κάποια στιγμή ζύγιζε λίγο πάνω από τριάντα κιλά, εμπόδιζε την ανάπτυξή του. Τα μαλλιά του έπεφταν, το δέρμα του ξεφλούδιζε , δεν ήθελε να κάνει μπάνιο. Ήταν όλα πολύ δύσκολα», περιγράφει η μητέρα του.

Με υγιές πλέον βάρος και έχοντας δώσει την σκληρή του μάχη με τη διαταραχή που λίγο έλειψε να του κοστίσει τη ζωή, ο Kyle θέλει πλέον να χρησιμοποιήσει την εμπειρία του για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές.

Δείτε τις φωτογραφίες












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.