Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Καυταντζόγλειο: Άθληση... αλά καρτ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα δεδομένα στον τομέα της ελεύθερης άθλησης του κοινού στο Καυταντζόγλειο δημιουργεί η απόφαση της διοίκησης του σταδίου να θεσπίσει μηνιαία συνδρομή εισόδου για τη χρήση των βοηθητικών χώρων από τους αθλούμενους.

Η απόφαση της διοίκησης να ορίσει αντίτιμο εισόδου και χρήσης των βοηθητικών χώρων του σταδίου γυρίζει σελίδα στη σύνδεση Καυταντζογλείου και κοινού μετά από σειρά ετών, στη διάρκεια των οποίων αποτελούσε το μοναδικό γήπεδο στίβου στον δήμο Θεσσαλονίκης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, συγκεκριμένες ώρες ημερησίως.


Εφεξής, κάθε αθλούμενος θα μπορεί να εισέρχεται στους βοηθητικούς χώρους με την επίδειξη κάρτας εισόδου, ελάχιστου κόστους πέντε ευρώ μηνιαίως. Συγκεκριμένα, η “λευκή” και η “κόκκινη” κάρτα, έκαστη αξίας πέντε ευρώ μηνιαίως, αφορά τη χρήση του βοηθητικού γηπέδου από ελεύθερα αθλούμενους και υποψήφιους σχολών αντίστοιχα, ενώ η “πράσινη” κάρτα, αξίας δέκα ευρώ μηνιαίως, περιλαμβάνει τη χρήση του βοηθητικού γηπέδου και του γυμναστηρίου βαρών από υποψηφίους σχολών και αθλούμενους. Οι κάρτες εκδίδονται ήδη στα γραφεία του σταδίου, με την προσκόμιση φωτογραφίας και τη συνοδευτική κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης, με την οποία το στάδιο δεν φέρει καμία ευθύνη για τη σωματική ακεραιότητα των αθλούμενων. Από το μέτρο εξαιρούνται ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ) όπως και αθλητές συλλόγων που θα προσέρχονται με την παρουσία των προπονητών τους.


Η διοίκηση του σταδίου προχώρησε στη συγκεκριμένη απόφαση επικαλούμενη την έλλειψη των αναγκαίων πόρων για την καλύτερη δυνατή συντήρηση των χώρων, που βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση. Εντούτοις, προκάλεσε παράπονα από συλλόγους δρομέων, από βετεράνους του στίβου, αλλά και από μεμονωμένους αθλητές, που έθεσαν ακόμη και ενστάσεις για μια απόφαση η οποία ελήφθη από την επταμελή επιτροπή διοίκησης ερήμην φορέων και πολιτών.

“Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη βάσει της πιστής τήρησης του νόμου και του κανονισμού λειτουργίας του σταδίου, όπως αυτός τελεί σε ισχύ από το 2000”, τόνισε στη “Μ” ο πρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Θεμελίδης, αποκρούοντας τις όποιες ενστάσεις περί απόφασης αυθαίρετης και βεβιασμένης, χωρίς την εξάντληση κάθε περιθωρίου αποφυγής της: “Το Καυταντζόγλειο υπόκειται στη δικαιοδοσία της ΓΓΑ. Ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, η επιτροπή διοίκησης του σταδίου είναι σε θέση από μόνη της να λάβει μια τέτοια απόφαση. Παρά ταύτα, αναζητήσαμε τρόπους συνεργασίας με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Από τον Οκτώβριο όμως, οπότε και θέσαμε το ζήτημα στους δήμους, δεν λάβαμε απόκριση”.

Για τον πρόεδρο του Καυταντζογλείου, το μέτρο ήταν αναπόφευκτο. “Δυστυχώς οι ανάγκες του σταδίου επέβαλλαν μια τέτοια απόφαση. Με ένα πολύ μικρό αντίτιμο το στάδιο θα μπορεί πλέον να παρέχει τις κατάλληλες υπηρεσίες στο κοινό, κάνοντας αρχή από τις ελάχιστες: της καθαριότητας και της ασφάλειας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι από σήμερα και κάθε μέρα, από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, θα υπάρχουν καθαρίστριες σε τουαλέτες και αποδυτήρια, όπως και υπηρεσία σεκιούριτι”.

Όσο για τις προκληθείσες αντδράσεις, ο κ. Θεμελίδης έχει διαφορετική άποψη. “Από την ανταπόκριση των αθλούμενων για την έκδοση της κάρτας θα διαπιστώσετε ότι οι όποιες αντιδράσεις εκπορεύονται από μεμονωμένα άτομα. Γιατροί και δικηγόροι που πηδούν τα κάγκελα και εισέρχονται στους χώρους αγνοώντας τις συστάσεις των ανδρών ασφαλείας δεν νομιμοποιούνται να διαμαρτύρονται...”.

Στην υπόθεση πάντως πήρε θέση το τμήμα αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. “Η απόφαση της Επιτροπής Διοίκησης του Καυταντζογλείου σταδίου, με τις ευλογίες και τις ευχές του υφυπουργού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, να επιβάλουν εισιτήριο στους ελεύθερα αθλούμενους, μας τρομάζει. Γιατί πλέον στην εποχή του μνημονίου όλα έχουν κόστος και αντίτιμο”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση και ζητείται η άμεση απόσυρση της απόφασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.