Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ενοποίηση των Ταμείων σε τρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με διαδικασίες - εξπρές θα γίνει η ενοποίηση των Ταμείων, που θα αλλάξει πλήρως το τοπίο στο ασφαλιστικό σύστημα, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Ενδεικτικό του ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος είναι πως η απαιτούμενη μελέτη πρέπει να έχει εκπονηθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, ενώ τον Οκτώβριο οι αλλαγές θα αποτυπώνονται σε έναν νέο ασφαλιστικό νόμο.

Βασικός στόχος των αλλαγών είναι να μπει τέλος στον κατακερματισμό του ασφαλιστικού συστήματος και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των Ταμείων. Ενδεικτικό της έκτασης των παρεμβάσεων είναι πως οι ενοποιήσεις δεν θα περιοριστούν μόνο στην κύρια ασφάλιση, αλλά θα επεκταθούν στα επικουρικά ταμεία και στους φορείς πρόνοιας.

Πηγές του υπουργείου Εργασίας κάνουν λόγο για «την τελευταία μεγάλη μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό» και επισημαίνουν πως οι αλλαγές δεν θα οδηγήσουν σε ανατροπές στις εισφορές και στις συντάξεις. Στόχος των παρεμβάσεων είναι η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, η ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, αλλά και η αύξηση των εσόδων των Ταμείων.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.