Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ματωμένη μόδα πάνω στα θρανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μαθητές αυτοτραυματίζονται με ξυραφάκια από τις σχολικές ξύστρες και μετά τα ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Παιδιά, μόλις κόπηκα με ξυραφάκι… Ο πόνος όμως είναι απολαυστικός, ένιωσα μία ελευθερία… Δεν με πονάνε πλέον τα προβλήματά που. Ξυραφώνομαι»: Αυτή είναι η κωδική ονομασία της άκρως επικίνδυνης πρόκλησης που έχει μπει για τα καλά στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, θέτοντας τελευταία σε κατάσταση συναγερμού τις αρμόδιες εκπαιδευτικές Αρχές, συλλόγους γονέων, παιδοψυχολόγους, αλλά και φορείς και οργανώσεις.

Η άκρως επικίνδυνη, νέα σιωπηλή και εθιστική «μόδα» που υιοθετούν ολοένα και περισσότεροι έφηβοι στη χώρα μας καταλήγει στην καλύτερη περίπτωση με φουσκάλες και ουλές. Αυτά είναι τα σωματικά σημάδια. Γιατί τα ψυχικά είναι πολύ πιο κρίσιμα…



Χιλιάδες νέα παιδιά αναζητώντας διέξοδο στα προβλήματά τους δεν διστάζουν χρησιμοποιώντας το ξυραφάκι από την ξύστρα να προκαλούν τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός τους. Όπως λένε μεταξύ τους : «Ξυραφώθηκα και ένιωσα καλύτερα». Χαρακώνονται και έπειτα προσπαθούν να καλύψουν τα τραύματά τους φορώντας μακρυμάνικα ρούχα, για να μη γίνουν αντιληπτοί από τον περίγυρό τους και ειδικά από τους γονείς.

Ωστόσο δεν διστάζουν να δείξουν τα κατορθώματά τους ανεβάζοντας φωτογραφίες σε Facebook και Twitter, αλλά και βίντεο στο Youtube. Μάλιστα, παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή επίμαχο υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, το οποίο δείχνει με κάθε λεπτομέρεια τα βήματα για να φθάσει κανείς στο επιθυμητό αποτέλεσμα: να κόψε τα χέρια του σε πολλά σημεία και να νιώσει… ικανοποίηση.

«Δεν πονάει η καρδιά μου και το μυαλό μου, μόνο το σώμα μου… Νιώθω ελεύθερη.. Αν το κάνεις, θα με καταλάβεις», λέει μία νεαρή κοπέλα σε βίντεο που κυκλοφορεί στο ίντερνετ παροτρύνοντας και άλλα παιδιά να πράξουν το ίδιο.

Στο διαδίκτυο μάλιστα, έχουν δημιουργηθεί ολόκληρες κοινότητες, στις οποίες οι έφηβοι ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον να χαρακώνονται.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.