Κυριακή 13 Απριλίου 2014

"Οι Τούρκοι βεβήλωσαν το μνήμα του παππού μου"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας ξεδιπλώθηκε την 1 Απριλίου, που δημοσιεύθηκε μία προκλητική φωτογράφηση που πραγματοποίησαν πριν από μερικούς μήνες Τούρκοι σε ορθόδοξο κοιμητήριο της Κύπρου.

Το θλιβερό θέαμα των ημίγυμνων μοντέλων που κάθονταν ή… αγκαλιάζονταν πάνω σε ρημαγμένα μνήματα είχε απαθανατιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, σε λεηλατημένο από τους Τούρκους νεκροταφείο που βρίσκεται στα Κατεχόμενα.



Μεταξύ άλλων, σε μία από τις σκηνές απεικονιζόταν ένα νεαρό μοντέλο με κοντό φόρεμα να κάθεται σε ένα κατεστραμμένα μνήμα κρατώντας στα χέρια της ένα μαρμάρινο σταυρό με χαραγμένα τα στοιχεία του θανόντος.

Διαβάζοντας το ρεπορτάζ, ο Γιώργος Δημητρίου, κάτοικος Αθηνών έμεινε έκπληκτος: Στη φωτογραφία είχε αναγνωρίσει το μνήμα του παππού του. Στο δημοσίευμα φαινόταν με διαύγεια, όσα αναγράφονταν στον σταυρό: «Γεώργιος Δημητρίου, θανών τη 28/11/1953, ετών 62…».



Κάπως έτσι ξεκίνησε η αναζήτηση για μία συγκινητική ιστορία ζωής που βγήκε στην επιφάνεια με αφορμή ένα αποτροπιαστικό γεγονός. Ξεριζωμένη από την Κύπρο εδώ και χρόνια η οικογένεια του κ. Δημητρίου δεν έχει στην κατοχή της πλήρη στοιχεία που να πιστοποιούν ότι πράγματι το βεβηλωμένο μνήμα ανήκει στον πρόγονό τους, όμως το όνομα και η χρονολογία συμπίπτουν.

Προς αυτήν την κατεύθυνση συνηγορεί και το γεγονός ότι ο Γεώργιος Δημητρίου, απεβίωσε σε ηλικία που προσεγγίζει αυτήν που αναγράφεται στον σταυρό.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.