Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Reuters: Τι ετοιμάζει η Ευρωζώνη για την Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Tην ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδος όχι με κούρεμα αλλά με την επέκταση της ωρίμανσης των δανείων από 30 σε 50 χρόνια και τη νέα μείωση ορισμένων επιτοκίων ετοιμάζει η Ευρωζώνη, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχους της ΕΕ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μια από τις αιτίες που η έκδοση του πενταετούς ομολόγου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ήταν η προσδοκία των επενδυτών για μια νέα «ανακούφιση» του χρέους.

"Η ανακούφιση του χρέους είχε προεξοφληθεί στην έκδοση, ενώ οι αγορές αναμένουν μια αναβάθμιση της Ελλάδας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης", αναφέρει αναλυτής της ING.

Σύμφωνα με το Reuters οι βορειοευρωπαίοι πιστωτές της χώρας διαφωνούν έντονα με την πιθανότητα ενός νέου "κουρέματος" των δανείων. Μια τέτοια κίνησηδύσκολα θα περνούσε από τα κοινοβούλια ή θα έβρισκε μπλόκο στα δικαστήρια.

Η επιμήκυνση των δανείων και η μείωση των επιτοκίων έχει ξανασυμβεί και θα έχειμικρότερο πολιτικό κόστος στις περιπτώσεις κρατών όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Φινλανδία, σημειώνεται.

Αξιωματούχος της ΕΕ ερωτηθείς για το μεγάλο δημόσιο χρέος της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας απάντησε με νόημα: «Ποιος ήταν ο Βρετανός πρωθυπουργός που ξεπλήρωσε τα δάνεια του Β΄ Παγκοσμίου της χώρας. Ο Τ. Μπλέρ το 2006. Μάλιστα η Βρετανία συνεχίζει να χρωστά στις ΗΠΑ δάνεια από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.