Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Η άγνωστη ιστορία απαγωγής επιχειρηματία για 60.000 ευρώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι απαγωγές για λύτρα έχουν γίνει μια επικίνδυνη μόδα και η Ελλάδα θυμίζει Λατινική Αμερική.

H εγκληματικότητα στην Ελλάδα αλλάζει πρόσωπο. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα τελευταία χτυπήματα, τα οποία εν πολλοίς θυμίζουν δράση συμμοριών της Λατινικής Αμερικής. Εγκληματικές ομάδες, οι οποίες κινούνται στα όρια του ερασιτεχνισμού βάζουν στο στόχαστρο μέλη ευπόρων οικογενειών της μεσαίας τάξης, ζητώντας πολύ χαμηλά ποσά ως λύτρα.

Μπορεί το παράδειγμα της απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου να ήταν η εξαίρεση, με τους απαγωγείς να ζητούν εκατομμύρια ευρώ για την απελευθέρωσή του, παρόλ' αυτά είναι πλέον αρκετές οι περιπτώσεις, στις οποίες τα ποσά που ζητούνται κυμαίνονται από 40.000 έως και 60.000 ευρώ, ενώ υπάρχει και μία περίπτωση, όπου ζητήθηκαν 1.500 ευρώ!

Η φύση της εγκληματικής δραστηριότητας μεταλλάχθηκε. Η μετάλλαξη αυτή όμως, δεν ήρθε από τη μία μέρα στην άλλη. Μάλιστα υπήρξαν και περιπτώσεις απαγωγών, οι οποίες δεν πέρασαν ούτε στα ψιλά γράμματα των εφημερίδων με χαρακτηριστικό παράδειγμα την απαγωγή καταστηματάρχη στην περιοχή της Παλλήνης, ο οποίος εξαφανίστηκε για λίγες ώρες και τελικά αφέθηκε ελεύθερος από τους εγκληματίες μετά την καταβολή 15.000 ευρώ και χωρίς καν να ειδοποιηθεί η Αστυνομία.

Παρόλ' αυτά μία ακόμα απαγωγή, η οποία συζητήθηκε ιδιαίτερα, καθώς κλόνισε τους επιχειρηματικούς κύκλους, ήταν αυτή που έλαβε χώρα πρόσφατα σε περιοχή της Αττικής. Συγκεκριμένα επρόκειτο για απαγωγή, η οποία είχε αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με την απαγωγή Καραμολέγκου και αφορούσε την οικογένεια γνωστού επιχειρηματία σούπερ μάρκετ. Πηγές που επικαλείται το «Πρώτο Θέμα» αναφέρουν ότι ο γιος προέδρου σημαντικής εταιρείας λιανεμπορίου, με παρουσία στην πρώτη δεκάδα των επιχειρήσεων αυτής της κατηγορίας βρέθηκε αιφνιδιαστικά μπροστά στους απαγωγείς του. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει και με παράδειγμα πιθανότατα την κίνηση του Ανδρέα Μαρτίνου πριν λίγους μήνες στη Βούλα, ο οποίος τα είχε καταφέρει προσπάθησε να κάνει κάτι ανάλογο, χωρίς αποτέλεσμα.

Η οικογένεια του νεαρού ειδοποιήθηκε άμεσα, διαπιστώνοντας στη συνέχεια με έκπληξη ότι το ποσό που ζητούνταν για την απελευθέρωσή του ήταν μόλις 60.000 ευρώ! Η οικογένεια, χωρίς να εμπλέξει την Αστυνομία ενέδωσε, καταβάλλοντας το ποσό και λίγη ώρα αργότερα ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος. Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι ο θόρυβος που προκάλεσε το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν η αιτία για να εγκατασταθούν περιπολίες από τους επιχειρηματίες, τόσο στο βιομηχανικό πάρκο, όσο και στα σπίτια της συγκεκριμένης ζώνης, ακόμα και τις πρωινές ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι τους τελευταίους 36 μήνες έχουν καταγραφεί δεκάδες περιπτώσεις απαγωγών με λύτρα μερικές χιλιάδες ευρώ, ενώ πρέπει να τονίσουμε ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια ο αριθμός τους, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που δεν έφτασαν ποτέ στην Αστυνομία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.