Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Φαρμακεία: Απεργία και ταλαιπωρία συνεχίζονται

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα ακόλουθα άρθρα παρουσιάζεται η κατάσταση στα φαρμακεία, τι γίνεται με την απεργία και με τον κόσμο που έχει ανάγκη από τα φάρμακα.



----------------


Θεοδοσιάδης: Τα φαρμακεία θα συνεχίσουν να είναι κλειστά

«Βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα καλά οργανωμένο σχέδιο που οδηγεί στην εξόντωση το φαρμακείο και την φαρμακευτική περίθαλψη, με απώτερο σκοπό τα φάρμακα να πωλούνται από τα σουπερ μάρκετ», δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, αναφορικά με τα συνεχιζόμενη απεργία των φαρμακοποιών.

«Αυτό το σχέδιο δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθεί και ζητάμε την απόσυρση όλων των επίμαχων διατάξεων», τόνισε ο κ. Θεοδοσιάδης και πρόσθεσε:

«Στα πλαίσια της εξαφάνισης της μεσαίας τάξης , στα πλαίσια της συγκέντρωσης κεφαλαίου από τους μικρομεσαίους στους οικονομικά ισχυρούς , τώρα ήλθε η σειρά των φαρμακοποιών να πληρώσουν. Από τα μέτρα αυτά θίγονται κυρίως οι ασφαλισμένοι οι οποίοι θα πληρώσουν τα διπλάσια και τριπλάσια χρήματα για τα φάρμακα τους».

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κάλεσε τον Πρωθυπουργό «να επαναφέρει στην τάξη τους υπουργούς του και να αποσύρουν τις διατάξεις αυτές» και επεσήμανε ότι «εμείς θα αγωνισθούμε για να μην περάσουν τα μέτρα αυτά, γιατί αυτό είναι στο σωστό και το κοινωνικά δίκαιο».

«Τα φαρμακεία θα συνεχίσουν να είναι κλειστά . Οι φαρμακοποιοί έχουν συγκέντρωση για μεν την Βόρεια Ελλάδα αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί, στον Λευκό Πύργο στην Θεσσαλονίκη, ενώ φαρμακοποιοί από όλη την Ελλάδα θα συγκεντρωθούν έξω από την Βουλή την ημέρα συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου», κατέληξε. 

----------------

Ταλαιπωρία για να βρουν φαρμακείο

Μεγάλη ταλαιπωρία αντιμετώπισαν οι πολίτες που επισκέφθηκαν το μοναδικό φαρμακείο που είναι ανοιχτό στην Καλαμαριά, στην οδό Πόντου. Περίμεναν σε ουρά που έφτανε ως το δρόμο, ώστε να εξυπηρετηθούν μετά από πολύωρη αναμονή.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ανακοίνωσε ότι τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά, καθώς έχει ξεκινήσει η απεργία διαρκείας των φαρμακοποιών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΦΣ και ο πρόεδρος του συλλόγου επανέλαβε ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο που οδηγεί στην εξόντωση των φαρμακείων και της φαρμακευτικής περίθαλψης, με σκοπό να πωλούνται τα φάρμακα στα σουπερ μάρκετ.

Οι φαρμακοποιοί στη Βόρεια Ελλάδα προγραμματίζουν για αύριο συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, στις 11 π.μ.

Δείτε το βίντεο




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.