Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Παράταση για τα προνοιακά επιδόματα και ασφάλιση ανέργων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέες ευνοικές ρυθμίσεις για ανέργους και δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων προωθεί το υπουργείο Εργασίας,σχετικά με την ασφαλιστική τους ικανότητα αλλά και την παροχή των επιδομάτων σε ΑμεΑ που εκκρεμεί η επανεξέταση τους από τα ΚΕΠΑ.

Για τους ανέργους όσο και για άτομα με λίγες ημέρες εργασίας τον χρόνο παρατείνονται για έναν χρόνο οι ρυθμίσεις για τις παροχές ασθενείας σε είδος ενώ λύση προωθείται και για τους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων, που είναι στην αναμονή για επανεξέταση από τις επιτροπές, ενώ η διάταξη για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των μακροχρόνια ανέργων, παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015.

Σημειώνεται πως οι ρυθμίσεις, αφορούν μακροχρόνια ανέργους από 30 έως 55 ετών που έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση οποιουδήποτε φορέα 600 ημέρες εργασίας.

Το κατώτατο όριο των 600 ημερών εργασίας αυξάνεται ανά εκατό ημέρες κάθε χρόνο μετά τη συμπλήρωση του 30ού έτους της ηλικίας και μέχρι το 54ο έτος.

Επίσης προωθείται ρύθμιση που προωθείται προβλέπει την συνέχιση χορήγησης των προνοιακών επιδομάτων σε όσους εκκρεμούν επανεξετάσεις από τα ΚΕΠΑ.

Έτσι παρατείνεται μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου η χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων σε όσες περιπτώσεις εκκρεμεί η επανεξέτασή τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.